Žalgirisel on Jasikeviciuse asendamiseks plaan A, B ja C

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kestutis Kemzura on üks kandidaate Žalgirise peatreenerina.
Kestutis Kemzura on üks kandidaate Žalgirise peatreenerina. Foto: GEORGIA PANAGOPOULOU/EPA

Kaunase Žalgiris jäi ilma pikaaegsest ja edukast peatreenerist Šarunas Jasikeviciusest, ent pikalt pole aega põdema jääda.

Eile saabus ametlik teade, et Leedu korvpallilegend lõi käed Barcelonaga. Jasikevicius tüüris Žalgirist aastast 2016, kaks hooaega tagasi teeniti üllatuslikult Euroliigas kolmas koht. Osaliselt majandusliku seisu, teisalt suurte ambitsioonide tõttu otsustas endine tagamängija edasi liikuda. 

Kaunase suurklubi eelarve kahaneb tulevaks hooajaks eeldatavalt umbes kolmandiku võrra. Sellele vaatama proovitakse kokku ajada korralik sats, alustuseks tuleb paika saada peatreener. Kohaliku korvpalliajakirjaniku Donatas Urbonase sõnutsi on võistkonnal olemas plaan A, B ja C. 

Žalgirise esimene valik on senine abitreener Darius Maskoliunas. Talle on aga ahvatleva pakkumise teinud Jasikevicius, kes sooviks õlitatud koostööd Barcelonas jätkata. 

Kui Maskoliunas pakkumisest loobub, pööratakse pilgud Kestutis Kemzura poole. Eelmisel hooajal õnnestus tal lühikest aega juhendada Piraeusi Olympiacost, kuniks ta paari kuu järel minema löödi.

Kolmanda variandida näeks klubijuhid peatreenerina Kazys Maksvytist. Olukorra muudab keerulisemaks aga tõik, et 43-aastasel juhendajal on kehtiv leping Permi Parmaga. 

Millal Žalgirise uus peatreener paika saab, pole praegu veel teada. Küll aga soovitakse igal juhul jätkata leedulasest juhendajaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles