Aivar Kuusmaa võttis vastu järjekordse uue väljakutse

Postimees Sport
Copy
Aivar Kuusmaa.
Aivar Kuusmaa. Foto: Eero Vabamägi

Mõnda aega tagasi Audentese spordigümnaasiumi noormeeste korvpallitreeneriks kinnitatud Aivar Kuusmaa hakkab juhendama ka U15 vanuseklassi koondist.

Varasemalt on endine kolmestekahur juhendanud vaid mehi ja U20 noorukeid. «Kindlasti on tegemist uue ja põneva väljakutsega. Sellist võistkonda, kus mängijad alles tahavad korvpalluriks saada polegi ma varem juhendanud,» ütles ta aprillis pärast Audentesesse siirdumist. 

«Jälgisin möödunud suvel U16 koondiste mänge ja ma näen, et selles vanuses mängitakse nö. meeste korvpalli. Juba antud vanuses tuleb viljeleda sellist korvpalli, mida mängitakse meesteklassis. Neid stiile tahaksin natuke muuta. Üldjoontes on meie eesmärk kasvatada mängijaid, kes on valmis profikorvpalli siirduma. Teeme seda samm-sammult ja tulemust näeme kahe-kolme aasta pärast.»

Tõsi, U15 vanuse kohta eelnev ilmselt ei kehti. Seega peab Kuusmaa toimetama täiesti uuel mängumaal. Teda abistab Martin Raubserg.

Sama vanuseklassi tüdrukute koondise treeneriks kinnitati samuti igapäevaselt Audentese spordigümnaasiumis töötav Marko Parkonen. 

«Korvpalliliit lähtus treenerite valikus põhimõttest, et kuna Audentese Spordigümnaasiumi eesmärk on koondada ja arendada noortekoondiste kandidaate, siis Audentese treenerid sobivad väga hästi just sellele vanuseklassile,» seisis alaliidu pressiteates. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles