Dopinguarst Schmidti käsilane pistetakse pokri

Postimees Sport
Copy
Walter Mayer on üks Mark Schmidti kaasosalistest.
Walter Mayer on üks Mark Schmidti kaasosalistest. Foto: Ulrich Kettner via www.imago-images.de/imago images/dmuk-media

Mullu veebruaris Seefeldi MM-il lahvatanud dopinguskandaaliga seoses teenis nüüd karistuse Austria murdmaasuusakoondise endine peatreener Walter Mayer.

63-aastast endist treenerit süüdistatakse dopinguainetega tegutsemises ning spordipettuses. Innsbrucki regionaalkohus määras talle 15 kuu pikkuse vanglakaristuse. 

Uurimisel selgus, et austerlane toetas suusatajaid keelatud ainete tarvitamisel 2012.-2019. aastani. Väidetavalt aitas ta sportlasi kasvuhormooni, testosterooni, albumiini ja veredopinguga. Mayer süüd omaks ei võtnud, öeldes, et hankis dopingut vaid enda isiklikuks kasutamiseks. 

Muide, esialgu tunnistas ta politseile, et sai ühelt horvaadilt suusataja Harald Wurmi jaoks viis tühja verekotti. Lisaks ütles Mayer, et ta võttis Johannes Dürrilt 400 milliliitrit verd. Neist viimane olla treenerit näinud vähemalt viiel veredopingu protsessil. 

Hiljem võttis Mayer kohtu ees öeldu tagasi, viidates, et politseinikud sundisid teda sääraseid asju ütlema. Muidu polekski ta väidetavalt vahi alt pääsenudki. 

On teada, et Mayer tegi koostööd dopinguarsti Mark Schmidtiga. Viimaselt said lisaks Austria suusatajatele abi ka Karel Tammjärv, Andreas Veerpalu ja Algo Kärp. Saksamaa meedia spekulatsioonide kohaselt võis Mayer olla kogu võrgustiku üks võtmetegelasi. 

Karistus pole veel jõustunud, ent Mayer otsust edasi ei kaeba. 

Austerlased on spordipettuses esitanud süüdistanud ka Tammjärvele ja Veerpalule, kuid pole teada, millal selgub nende saatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles