Alaealist tüdrukut seksuaalselt väärkohelnud treener mõisteti Soomes pikaks ajaks vangi

Postimees Sport
Copy
Foto: Tairo Lutter / Postimees

Ühe Soome pallimänguvõistkonna treener mõisteti muuhulgas alaealise tüdruku seksuaalse väärkohtlemise tõttu rohkem kui kolmeks aastaks vangi.

Reedel avaldatud kohtuotsuse kohaselt oli tüdrukute võistkonna treenerina tegutsenud mees puudutanud üht tüdrukut viisil, mis kohtu meelest tähendas lapse seksuaalset väärkohtlemist. Samuti oli treener sundinud tüdrukut ennast katsuma, kirjutas Iltalehti.

Veel toodi välja episood, kus treener oli vahetusmängijate pingil tüdruku kõrval istudes katsunud tolle reie sisekülge ja lausunud sobimatuid sõnu.

Samuti süüdistati treenerit last kujutavate piltide omamises. Need pildid oli tüdruk treenerile saatnud tolle nõudmisel.

Kirjeldatud sündmused leidsid aset aastatel 2016-2019. Kohus mõistis viiekümnendates eluaastates mehele kolme aasta ja kahe kuu pikkuse reaalse vanglakaristuse.

Lisaks pidi mees tasuma kannatanule tekitatud kahju eest 20 000 eurot, lisaks tolle õigusabikulud 5000 eurot.

Ilta-Sanomat ei avaldanud alaealise ohvri privaatsuse kaitseks süüdimõistetud treeneri nime. Samuti ei mainitud, millise spordialaga on tegemist - ära toodi, et pallimänguala - ning kus täpsemalt juhtum aset leidis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles