Liverpooli sangar lõpetas karjääri

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Milan Baroš (keskel) rõõmustamas koos Xabi Alonsoga.
Milan Baroš (keskel) rõõmustamas koos Xabi Alonsoga. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Tšehhi jalgpallikoondise legendaarne ründaja Milan Baroš on otsustanud 38-aastaselt putsad varna riputada. 

«Pea tahaks veel mängida, kuid keha käsib lõpetada,» sõnas tšehh avalikus teates. «Erinevad terviseprobleemid on mind juba tükk aega saatnud ning mu keha lihtsalt ei tööta enam nii, nagu oleks vaja.»

Ostrava Banikust tuule tiibadesse saanud edurivimeest teatakse enim sajandi alguses Liverpoolis tehtud tegude eest. Biitlite sünnilinna satsi eest lõi ta 108 mänguga küll ainult 27 väravat, kuid 2005. aastal kirjutas ta ennast ikkagi rasvaselt Liverpooli ajalooraamatusse.

Nimelt oli tema üks neist, kes aitas Punastel tulla Meistrite liiga finaalis AC Milani vastu välja 0:3 kaotusseisust, et Euroopa klubijalgpalli ihaldatuim trofee ikkagi endale napsata. 

Pärast Meistrite liiga võitu siirdus tšehh Aston Villa ridadesse ning pallis seejärel veel Lyonis, Portsmouthis ja Galatasarays, kuniks 2013. aastal esimest korda kodumaale Baniki naasis. Seejärel kiikas ta veel korra Türki, kuid viimased viis aastat on ta pallinud Tšehhi kõrgliigas. Hooajal 2014-15 jagas Banikus temaga väljakut ka Joel Lindpere. 

Lisaks UEFA Meistrite liiga kuldmedalile võib Baroši auhinnakapist leida veel Inglismaa liigakarika ja FA Karika võitjamedali, kaks Prantsusmaa meistritiitlit, Türgi meistritiitli ja Tšehhi karikasarja kuldmedali. 

Kodumaa rahvuskoondist jõudis ta vahemikus 2001-2012 esindada 93 korda ja lüüa selle ajaga 41 väravat. Enamat (55) on suutnud vaid Jan Koller. 2002. aastal tuli Baroš Tšehhi U21 koondisega ka Euroopa meistriks, 2004. aasta (täiskasvanute) EMil oli ta viie tabamusega turniiri parim väravakütt ning valiti ka turniiri sümboolsesse koosseisu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles