Viru rallit juhtiv Tänak: eesmärk on olukord maksimaalselt ära kasutada

Christopher Krutto
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH

Viru rallil nelja kiiruskatse järel lähima jälitaja ees enam kui minutilist edu omav Ott Tänak ütles, et tema eesmärk on harjutada ja testida.

«Meie eesmärk on olukorda maksimaalselt ära kasutada – sõita, harjuda ja testida,» sõnas valitsev maailmameister hoolduspausi ajal.

Hyundai piloodilt küsiti ka värskelt avaldatud uue WRC kalendri kohta, mille avab septembris kodune Rally Estonia. Tänaku sõnul on WRC sarja juhid teinud maksimumi. «Maailmas on olukord suhteliselt kriitiline ja usun, et need riigid, kes on praegu suutelised üritusi korraldama, on selle vastutuse võtnud. Promootoril väga palju valikuid ei olnud.»

Küsimusele, kas praegune etappide arv on piisav MM-tiitli väljamängimiseks, vastas tiitlikaitsja: «Etappide arv ei ole oluline, tähtis on, et elu ja sport läheksid edasi. Kuna olukord on selline, peame õppima teistmoodi elama ja asjadega tegelema. MM-sari jätkub – see otsus on nüüd vastu võetud. Järgmine eesmärk on olukorraga kohaneda. Selleks on veel paar kuud aega. Peame kindlaks tegema, et suudame koos «uue sõbraga» (koroonaviirusega – toim) üritused ära teha.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles