Viru rallil uue autoga sõitev Poom: see on hea ettevalmistus Rally Estoniaks (3)

Christopher Krutto
Copy
Roland Poom.
Roland Poom. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Viru rallil klassivõitu jahtiv Roland Poom ütles, et tegu on hea võimalusega uut autot paremini tundma õppima.

Poom tunnistas, et on autot saanud vähe testida ja seetõttu hoiab praegu varu. «Alguses on mõistlik vaadata ja näha, mida auto suudab. Mul on kindlasti praegu varu ja loodetavasti lähiajal saab hea tunde sisse, et kiirust juurde panna.»

Lisaks rääkis rallisõitja, et koroonaviirusest tingitud pausi järel tuleb kõigepealt ise enesekindlus leida. «Pärast sellist pikka pausi pidanuks testiperiood kindlasti pikem olema. See oleks pidanud kestma mitu päeva. Ma ei tutvu siin rallil ainult autoga, vaid proovin kõigepealt ennast vormi saada.»

24-aastane eestlane kinnitas, et Viru ralli on heaks ettevalmistuseks septembri alguses toimuvale Eesti MM-rallile. «Siin on ülihea autot selgeks õppida, et järgmine kord kiiremini sõita. Testil ei saa mitte kunagi, sellist kogemust kätte, mis rallilt. Kui päeva teises pooles saab veel märga ja tehnilist ka, siis on päris lahe.»

Poom ütles, et ilmselt on järgmine kord stardis just septembri alguses. «Jätkame algset plaani ja vaatame ralli kaupa. Mõistlik on järgmisena tulla starti Rally Estonial. See on koht, kus oleks vaja juba hea tulemus teha. Vahepeal saame ilmselt mingi testi veel teha ja pärast Eesti MM-rallit vaatame edasi. Kahjuks WRC etapid, mida sõita tahtsin, jäävad tänavu ära.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles