Võidukas Henn: oli karikafinaalile vastav mäng

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Jürgen Henn. 
Jürgen Henn. Foto: Tairo Lutter

Tallinna Flora peatreener Jürgen Henn sõnas pärast Tipneri karikafinaali, et mäng oli kullamatšile omaselt natukene närviline, kuid üldplaanis jäi ta oma hoolealuste tööga rahule. Kuidas teisiti, kui tulemuseks oli võit. 

«Mängu algus oli meie poolt päris terav. Esiti oli Transil ainult mõni üksik kauglöök, kuid lasime nad siiski mängu tagasi ja nad võtsid sellest ka kinni. Teisel poolajal olid ka neil mõned hirmutavad momendid ja parema realiseerimise korral võinuks asjad ka teistpidi minna. Siiski, lõime ka ise palju võimalusi, mille lahendamata jätsime. Oli karikafinaalile vastav mäng: närvilisem ja mitte nii kontrollitud,» sõnas juhendaja pärast mängu ajakirjanikele ning lisas, et ühtegi üllatuslikku käiku Trans täna tema jaoks ei pakkunud. 

Henn ise tegi võrreldes teisipäevase kohtumisega algkoosseisu ühe vangerduse, kui saatis Rauno Alliku asemel lahingusse Frank Liivaku. «Allikul on olnud väikseid probleeme ja ta pole praegu veel 90 minuti kõlblik,» põhjendas ta toda käiku. Aga ülejäänud kümne mehe osas? «Meestele värskuse andmine ja koosseisu säilitamine ongi peen mäng. Täna sai lihtsalt nii otsustatud.» 

Flora sangariks tõusis täna keskkaitsja Henrik Pürg, kes ühes nurgalöögiolukorras kõige kõrgemale kerkis ja nahkkera võrku saatis. Lisaks oli tagalamehel eelnevates standardolukordades veel teisigi häid võimalusi. Kas tema peale mängimine oli teadlik valik? «Pigem ei olnud. Täna oli kasti antud pallide kvaliteet lihtsalt hea ja Henrik leidis ise need kohad üles,» sõnas Henn. 

Pikka tähistamist florakad endale aga lubada ei saa, sest juba kolmapäeval tuleb külla sõita Viljandi Tulevikule. Järgmisel laupäeval tuleb madistada aga Paide Linnameeskonnaga, kellele täna Transi nokauteerimisega heategu tehti. «Pingelangust ei tohi lasta tekkida, sest liiga läheb edasi. Korraks anname vaba päeva ja esmaspäevast peame edasi keskenduma,» sõnas juhendaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles