Transi paremkaitsja: lahkume platsilt, pea püsti

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Martin Käos (vasakpoolne) vaatamas taamalt, kuidas Rauno Sappineni üritus napilt väravast mööda veereb.
Martin Käos (vasakpoolne) vaatamas taamalt, kuidas Rauno Sappineni üritus napilt väravast mööda veereb. Foto: Konstantin Sednev

Mullu mõnevõrra üllatuslikult Tipneri karikavõitjaks tulnud Narva Trans andis ka tänavu kullamatšis Tallinna Florale kõva lahingu, kuid lõpuks oli ikkagi valitsev Eesti meister see, kes 2:1 võidu noppis ja kuldmedali kaela sai. 

«Kellelegi ei meeldi kaotada, aga lahkume, pea kõrgel. Tegime hea mängu ja usun, et kõik mehed on uhked selle üle, kuidas me võitlesime ja viimase sekundini mängus püsisime. Flora oli meist lihtsalt natukene parem. Aga võime pea püsti hoida ja keskendume nüüd liigale ja võitleme seal edasi,» sõnas paremkaitsja. 

Kuigi Trans mängis täna lisaks karikavõidule veel ka sellega kaasnenud eurokoha ja 240 000 euro peale, polnud Käose sõnul piirilinlastel erilist pinget peal. «Mängimegi jalgpalli suurte mängude nimel. Tulime siia ja üritasime seda hetke nautida. Mõistagi tulime ka mängu võitma ja oleme pettunud, et see ei õnnestunud, kuid pinget meil peal polnud.»

Lisaks kaotusele jäi Transil siiski näppude vahele eneseusk, et nad on võimalised Maarjamaa suurtega mängima kui võrdne võrdsega. «Meile meeldib tegutseda palliga ja tahamegi mängida ründavalt, aga kui vastas on Flora, siis peame olema valmis selleks, et me nii palju palli ei saa. Peame olema piisavalt universaalsed! Täna ja (ka viimases voorus) Levadia vastu näitasime, et suudame mängida tippudega. Peame leidma lihtsalt stabiilsuse. Siit saab hea tujuga edasi minna, et liigaseisu parandada ja lõpetada aasta positiivsel toonil,» jätkas täna täismängu kirja saanud Käos.  

Viimaste mängude heas hoos on «süüdi» ka peatreeneri kohusetäitja Oleg Kurotškin. «Treenerivahetus andis meile uut hingamist ja värskust, mida meil oli vaja. Oleg on hea treener ja oleme kõik olevil. Mängijad naudivad tema mängustiili ja saame iga päevaga üha rohkem aru.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles