Rivaalid: küsige Ferrarilt, miks nad nii aeglased on

Christopher Krutto
Copy
Ferrari hoog F1-sarjas on tänavu olnud kehv.
Ferrari hoog F1-sarjas on tänavu olnud kehv. Foto: Hoch Zwei/ZUMAPRESS.com

Täna antakse Austrias Red Bull ringil avapauk F1 hooajale. Kvalifikatsiooni üks suuremaid teemasid oli Ferrari vormelite vähene kiirus, mis isegi konkurente üllatas.

Ferrari tiimijuht Mattia Binotto ütles juba enne vabatreeninguid, et Ferrari ei jõudnud suurte uuendustega õigeks ajaks valmis ja Austrias neid kõrges mängus näha ei pruugi. Ometi ei osanud keegi oodata, kui aeglane Ferrari reaalselt on.

Kvalifikatsioonis sai Charles Leclerc alles seitsmenda koha, kaotades võitjale Valtteri Bottasele peaaegu sekundi. Neljakordne maailmameister Sebastian Vettel ei jõudnud isegi viimasesse kvalifikatsioonivooru ja stardib 11. kohalt.

Pressikonverentsil küsiti konkurentidelt arvamusi Ferrari kesise päraslõuna kohta. «Ma arvan, et te peate Ferrarilt või nende inseneridelt selle kohta uurima. Ma ei tea neid põhjuseid, sest sõidan Honda mootoriga.»

Red Bulli tiimi nõuandja Helmut Marko vihjas Saksamaa meediale, et Ferrari saladus võib peituda Ferrari eelmise aasta mootoris, mille seaduspärasus oli küsitav.

Itaalia tiimi mannetu kiirus võttis sõnatuks ka valitseva maailmameistri Lewis Hamiltoni. «Poleks oodanud, et nad nii kaugel meist maas on. Ma ei oska öelda, mis probleemid neid vaevavad.»

Lisaks kaotasid eelmise aastaga võrreldes palju aega Ferrari mootorit kasutavad Alfa Romeo ja Haas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles