Žalgirise Euroliigas poodiumile vedanud mängujuht teeb huvitava ülemineku

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kevin Pangosest (vasakul) ja Gustavo Ayonist võivad Peterburis tiimikaaslased saada.
Kevin Pangosest (vasakul) ja Gustavo Ayonist võivad Peterburis tiimikaaslased saada. Foto: Alejandro Garcia / EPA / Scanpix

Euroliiga üks paremaid tagamängijaid Kevin Pangos lahkub Barcelonast, et siirduda Venemaale. 

27-aastane kanadalane mängis end Euroopas tõsiselt pildile hooajal 2017/18, mil ta oli üks «peasüüdlasi» Kaunase Žalgirise edukas hooajas. Pangos viskas 36 matšis keskmiselt 12,7 punkti ja jagas 5,9 resultatiivset söötu. Võistkond lõpetas hooaja vastu kõiki ootusi kõrge kolmanda kohaga. 

Ilusa hooaja järel liitus Pangos Hispaania gigandi Barcelonaga. Seal tema roll küll veidi vähenes, ent ta oli endiselt põhitegijate hulgas. Viimane aasta läks palluril aga vigastuse nahka, ta tegi kaasa vaid kolmes matšis, kuid mitte ainsaski Euroliiga kohtumises.

Tuleval hooajal võinuks Pangos taas õitsele lüüa, sest Barcelona tüüri võtab üle Šarunas Jasikevicius. Täna saabus aga teade, et Kanada korvpallur lahkub klubist - tema lepingut ei pikendatud. 

Otsus on üsnagi mõistetav, sest Barcelona tagaliin on korralikult mehitatud. Mängujuhi positsioonil jätkab Thomas Heurtel, lisaks hangiti Ateena Panathinaikosest Euroliiga parim sööduandja Nick Calathes. 

Korvpalliajakirjanikud üle maailma teatasid, et vägagi tõenäoliselt liitub Pangos Peterburi Zenitiga. Väidetavalt olla talle ka mujalt Euroliiga satsidest pakkumisi, ent venelased pakuvad teistest kõvasti suuremat palka. 

Zenit toimetas väga suure eelarvega juba mullu, kuid platsil see ei kajastanud. Muude ebaõnnestumiste kõrval jäädi VTB Ühsiliigas kahel korral alla BC Kalev/Cramole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles