VIDEOD ⟩ Hamilton rikkus taas noorema kaasmaalase elu sõidu: pean väga hoolikalt valima, mida ütlen

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Lewis Hamilton ees, Alexander Albon tema järel.
Lewis Hamilton ees, Alexander Albon tema järel. Foto: Mark Thompson / AFP

Vormel 1 sarja hooaja esimesel etapil oli elu esimesele poodiumikohale lähedal Alexander Albon (Red Bull), kuniks ta põrkas kokku Lewis Hamiltoniga (Mercedes). 

24-aastane britt oli pärast turvaauto rajalt lahkumist väga nobe ning kolmandal kohal kihutades pääses ta 11 aastat vanemast kaasmaalasest 63. ringil põhimõtteliselt mööda. Kurvi lõpuosas tabas Hamilton aga Alboni vormeli tagumist ratast ning viimane lendas rajalt välja. 

Valitsev maailmameister sai võistlus muretult jätkata, kuid Red Bulli piloot tegi pirueti ning kaotas korralikult kohti. Vahetult enne võistluse lõppu pidi Albon tehniliste probleemide tõttu sootuks katkestama.

Hamilton teenis juhtunu eest viis sekundit trahvi, mis kukutas ta lõpuks napilt neljandaks. 

Kusjuures sarnane intsident juhtus nende kahe vahel ka mullu Brasiilias. Albon oli sealgi hoidma teist kohta, kuniks ta möödasõitu üritanud Hamiltoniga kokku põrkas. Taas pääses neist viimane kadudeta. Hamilton lõpetas kolmandana, Albon oli 14. 

Tänase võistluse järel oli Suurbritannias sündinud, ent Tai kodakondsust omav piloot mõistagi pettunud. «Olen veidi vihane, mistõttu pean väga hoolikalt valima, mida täpselt ütlen,» tunnistas Albon veidi pärast etapi lõppu Sky Sportsile. 

«Tundsin, et oleksin võinud täna võita. Mercedesed olid kiired, aga meie meeskonnal oli hea taktika. Pärast boksipeatust teadsin, et neil on kõvad rehvid ja järgmise viie ringi jooksul tekib mul võimalus. Olin enesekindel, masin tundus nobe,» arutles piloot. 

«Ilmselt oli sel korral juhtunu [võrreldes Brasiiliaga] valusam. Arvan, et Brasiilias oli olukord rohkem 50:50. Täna olin juba oma liikumise teinud, tema vastas sellele nii hilja.  Väliskurvist möödumisega kaasneb alati risk, aga andsin talle nii palju ruumi kui vähegi võimalik. Olin päris ääre peal. See oli vaid tema otsustada, kas avarii toimub või mitte.»

Reporter uuris, kas Albon oleks valmis Hamiltoniga rääkima. «Pean maha rahunema, siis võin tagasi tulla,» vastas Red Bulli piloot. 

Neljandana lõpetanud Hamilton ise arvas, et tegemist oli puhtalt võistlusolukorraga. Siiski tunnistas kuuekordne maailmameister, et ta on valmis vastu võtma karistuse, kui võistlusžürii nõnda otsustab.

Albon tegi F1-sarja debüüdi mullu Toro Rossos. Poole hooaja pealt sai ta aga Red Bullis Pierre Gasly koha. Senine parim tulemus, neljas koht pärineb Jaapani GP-lt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles