Legendaarsest Obradovicist ilma jäänud Fenerbahce värbas peatreeneriks Euroopa meistri

Toimetas Ville Arike
Copy
Igor Kokoškov asub juhendama Euroopa viimase kümnendi üht tugevamat klubi.
Igor Kokoškov asub juhendama Euroopa viimase kümnendi üht tugevamat klubi. Foto: CHRIS GARDNER/AFP/Scanpix

Kui legendaarne serblasest juhendaja Željko Obradovic teatas, et võtab eelmisel hooajal aja maha, läks Istanbuli Fenerbahce korvpalliklubi juhtidel kiireks. Nende esimene valik Šarunas Jasikevicius otsustas Barcelona kasuks, kuid Igor Kokoškovile suudeti käpp peale panna ja see pole kehvem valik.

48-aastane serblane Kokoškov sõlmis Fenerbahcega kolmeaastase lepingu. Tegemist on harva juhuga, kus eurooplasest treener on aastaid töötanud NBAs. Suuremalt jaolt on ta olnud ametis abitreenerina, viimati Sacramento Kingsis Luke Waltoni kõrval.

2018. aastal sai temast esimene väljaspool Põhja-Ameerikat sündinud ja üles kasvanud inimene, kellele usaldati NBA klubi peatreeneri amet (Phoenix Suns).

Samas on Kokoškovil olnud ka Euroopa korvpalliga piisavalt tihedad kokkupuuted. Aastatel 2008-2015 juhendas ta Gruusia koondist, tõstis selle EMi B-divisjonist astme võrra kõrgemale ja viis seejärel Vana Maailma tugevate keskmike sekka.

Seejärel asus ta Sloveenia koondise peatreeneriks ning tüüris selle 2017. aastal Euroopa meistriks. Treeneri jaoks emotsionaalses finaalis alistas Sloveenia tema kodumaa Serbia. Nüüdseks aga on ta juba Serbia koondise loots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles