Venemaa kergejõustikuskandaali tulemus: suurlootus tahab hakata esindama teist riiki

Christopher Krutto
Copy
Matvei Volkov.
Matvei Volkov. Foto: Matvei Volkovi instagram

Venemaa kergejõustiklased kaotasid juuli kuu alguses õiguse võistelda rahvusvahelistel võistlustel. Seetõttu soovib maailma kergejõustiku tipptalent Matvei Volkov spordikodakondsust vahetada.

16-aastane Volkov ületas veebruaris teivashüppes 5.50, millega võttis rootslaselt Armand Duplantiselt üle vanuseklassi maailmarekordi.

Kuna Venemaale kehtestatud sanktsioonide tõttu ei saa noormees ennast rahvusvahelisel areenil proovile panna, plaanib ta hakata võistlema mõne teise riigi eest. Volkovi isa rääkis Venemaa meediale, et üks huviline on juba olemas ja taotlus on Rahvusvahelisele kergejõustikuliidule (WA) esitatud.

Moskva olümpial hõbemedali teeninud Konstantin Volkov ei soovi, et poeg ametnike saamatuse tõttu kannataks. “Ma ei soovi, et ta oleks diskrimineeritud sportlase rollis.”

Lisaks kinnitas vanem Volkov, et tegu ei ole ebapatriootliku käiguga. “Rumalus. Kui alaliit ja riik ei saa tagada sportlasel rahvusvahelistel võistlustel osalemise - kas see on patriotism?”

Tema sõnul on veel üks Venemaa kõrgel tasemel kergejõustiklane sarnast sammu tegemas, kuid nime ei soostunud Volkov avaldama.

WA määras Venemaa kergejõustikuliidule dopingureeglite rikkumise eest üheksa miljoni euro suuruse trahvi, mille esimene maksetähtaeg oli 1. juulil. Venelased väitsid, et koroonaviiruse tõttu neil seda raha ei ole ja trahv jäi maksmata.

WA meie idanaabritele ei halastanud ja karistuseks ei saa Venemaa sportlased isegi neutraalse lipu all enam rahvusvahelistel võistlustel osaleda. Edasised otsused võtab Rahvusvaheline kergejõustikuliit vastu juuli lõpus.

Venemaa liikmelisus WA-s peatati 2015. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles