Neljakordne Saksamaa meister pääses kodumaal suurest häbist

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Bremeni mehed oma sangareid tänamas.
Bremeni mehed oma sangareid tänamas. Foto: Pressefoto Rudel/Robin Rudel/Pool/Pressefoto Rudel/Scanpix

Neljakordse Saksamaa meistri Bremeni Werderi fännid saavad kergendatult hingata, sest nende lemmik ei pudene järgnevaks aastaks liidumaa esiliigasse. 

Viimati 2003-04 hooajal triumfeerinud Bremen flirtis terve hooaja väljalangemisega ning otse madalamale tasemel pudenemisest pääsesid nad alles Bundesliga viimases voorus, kui alistasid 6:1 Kölni ning said teada, et vahetult nende ees paiknenud Düsseldorf sai Berliini Unionilt 0:3 kere peale. 

Et kõrgliigasse püsima jääda, tuli moosekantide linna tiimil võidukalt väljuda ka üleminekumängudest, kus mindi vastamisi Heidenheimiga. Eelmisel neljapäeval Bremeni koduväljakul toimunud lahingus väravaid ei löödud, kuid kordusmatšis läks vaja vaid kolme minutit, et Norman Theuerkaufi omavärav Bremenile algedu annaks. 

Terve kohtumise viigiväravat otsinud võõrustajad jõudsid lõpuks sihile 85. minutil, kui täpne oli Tim Kleindienst. See aga peoperemehi otseselt ei päästnud, sest Bremen oleks ikka võõrsil löödud värava abil edasi pääsenud. Nii jätkasid nad meeleheitlikult tabamuse otsimist ja rünnakule tormamist, mistõttu said ise 90+4 nõeleta, kui Ludwig Augustinsson taas Bremeni juhtima viis. 

Kolm minutit hiljem teenis Heidenheim veel penalti, mille Kleindienst realiseeris, kuid 2:2 viik tähendas ikkagi, et Bremen pääses esiliigasse pudenemisest. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles