Eesti hokimehe Siim Liiviku koduklubi tabas lein

Postimees Sport
Copy
Leinaküünal. Pilt on illustratiivne
Leinaküünal. Pilt on illustratiivne Foto: unsplash.com

Eestis sündinud, kuid rahvusvahelisel tasandil siiani reeglite tõttu ainult Soomet esindanud jäähokimängija Siim Liiviku koduklubi Klagenfurdi AC on riietatud praegu leinatoonidesse. 

Nimelt lahkus pärast pikka haigust 62-aastaselt siit ilmast klubi kauane puurilukk Robert Mack. Väravavaht alustas oma teekonda klubis 1977. aastal ning jäi Klagenfurdile truuks 14 hooajaks. Selle aja jooksul esindas ta meeskonda 401 kohtumises ning tõstis pea kohale seitse Austria meistritiitlit.

Lisaks kuulus ta riigi koondisesse, kellega osales kuuel maailmameistrivõistlusel ja 1988. aasta olümpiamängudel. Punavalgeid esindas ta kokku 83 korral. 

Paides sündinud Liivik kolis juba enne kooliealiseks saamist Soome, kus ka oma hokiteekonda alustas. Aastate jooksul on ta esindanud näiteks Helsingi IFK-d, Espoo Bluesi, KooKood (kõik Soome) ja Örebrod (Rootsi). Tema suurimaks saavutuseks tuleb pidada kahtlemata 2010/2011. hooajal HIFKiga Soome meistriks tulemist. Eelmisel aastal lisas ta Klagenfurdiga oma trofeekappi veel ka Austria meistritiitli.

Hokikarjääri kõrvalt on Liivik aeg-ajalt õnge visanud vette ka räpparina, tema artistinimi on Mäkrä-Simo. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles