Kogu spordimaailm on viimased viis aastat elanud teadmises, et Venemaa sportlased manipuleerivad dopinguproovidega. Nüüd tulid päevavalgele aga uued tõendid, mis viitavad, et kogu saagale hoo sisse lükanud vilepuhuja Grigori Rodtšenkov ei pruukinudki kogu aeg tõtt rääkida. 

Isegi praegu, viis aastat pärast karjääri lõppu, ei joo endine Venemaa laskesuusataja Olga Zaitseva joogipudelist, kui see on varem kellegi teise poolt avatud. See reegel kehtib ka sõprade juures, kes teavad, et venelanna ilmub kohale alati enda veepudeliga. «See on vana harjumus,» sõnab ta usutluses Der Spiegelile. 

42-aastane Zaitseva oli kunagi laskesuusamaailma tõelises tipus. Ta auhinnakapis on kaks olümpiakulda ja kolm maailmameistritiitlit. Kuna ta võistles täielikus tipus, oli Zaitseva terve karjääri dopinguküttide valvsa pilgu all. Ja omalt poolt tegi ta kõik endast oleneva, et ei tarbiks ühtegi keelatud ainet. «Sportlasena vastutasin selle eest, mis ained mu kehasse jõudsid. Just seepärast kannangi alati isiklikku veepudelit kaasas, et veenduda, et keegi sinna midagi ei poetaks,» selgitab ta. 

Kommentaarid (1)
Copy