Varasemalt F1-sarja pürginud eestlane naasis võidukalt vormelite juurde, ent sootuks uues rollis

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ralf Aron 2018. aastal.
Ralf Aron 2018. aastal. Foto: Prema Powerteam

2015. aasta Itaalia vormel 4 sarja tšempion Ralf Aron enam sõitjana tippu ei pürgi, ent ala juurest pole ta kadunud.

Eelmisel nädalavahetusel debüteeris 22-aastane eestlane FIA Euroopa F3-s Prema tiimi mänedžerina. Austrias peetud võistlus läks võistkonnale väga edukalt, mõlemas võistlussõidus nopiti võit. Esimesel puhul oli kiireim Oscar Piastri, teisel Liam Lawson. 

Tänu meeskonnale edule pääses poodimile ka Aron: 

Ralf Aron (vasakul).
Ralf Aron (vasakul). Foto: PREMA

Viimati võistles Aron 2018. aastal, lõpetades eelnimetatud sarjas kuuendana. Pärast seda on ta keskendunud ülikooliõpingutele, erialaks rahvusvaheline juhtimine ja rahandus (International Management and Finance).

Enamiku oma karjäärist Prema tiimis veetnuna palgati Aron asjaajajaks juba mullu. Ta alustas Euroopa regionaalsarjast (FREC). Tänavu toimusid aga võistkonna siseselt väikesed muutused, misjärel edutati eestlane F3 pundi juurde. 

«Jõudsin siia koroonaviiruse tõttu. Välja töötati uued meetmed, misjärel tekkis sotsiaalne mull, millega limiteeriti võistkonnas personaliliikmete muutumist,» selgitas Aron Formula Scout´ile. 

«Rene Rosin ei saanud korraga töötada nii F2-s kui ka F3-s, nii et mind kutsuti viimase juurde. See on [võrreldes FREC-iga] veidi teistsugune töö. Vastutus on suurem ja panused kõrgemad. Aga organisatsioon on väga kõrgel tasemel. Saan kõigiga hästi läbi.»

Aron jääb ametisse vähemalt hooaja lõpuni. Lisaks jätkab ta õpinguid, millega peaks ühele poole saama tuleval kevadel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles