Lukase sõnum rallifännidele: teen ettepaneku kaotada septembris inimeste hulga piirangud (4)

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Tõnis Lukas.
Tõnis Lukas. Foto: Mihkel Maripuu

Kultuuriminister Tõnis Lukas ütles täna ERRi saatele «Otse uudistemajast», et viib valitsusse ettepaneku alates septembrist tühistada avalike ürituste piirangud.

See tähendaks, et reeglite järgi saaks 4. kuni 6. septembrini toimuv Rally Estonia toimuda ilma pealtvaatajate piiramiseta. Praegu on siseüritustel seatud piir kuni 500 inimesele, väliüritustel on lubatud kuni 1000 inimest.

Lukase sõnul on plaanis praegu kehtivaid nõudeid juba varem leevendada: «Ma teen ettepaneku, et suve lõpuni toimuvatel vabaõhu- ja siseüritustel, kus on vähem kui 50 protsenti täituvust (siseruumide puhul- toim), oleks augusti lõpuni lubatud kuni 3000 inimest,» sõnas minister ERRile.

Ta lisas: «Teen ka ettepaneku septembri alguses kõik hulga piirangud maha võtta,» täiendades, et terviseolukorra tagasilöökide puhul tuleb käituda operatiivselt.

Lukase hinnangul jääks rallile lubatavate inimeste arv korraldajate otsustada. «See on üks nendest raskustest, mis korraldajatel on. Rallile tehakse teatud vaatamisalad ja suuri kogunemisi muudel aladel püütakse vältida.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles