Itaalia jalgpallikoondis võinuks vastaseks võtta kelle iganes, kuid valik langes Eestile

Postimees Sport
Copy
Eesti meeste jalgpallikoondis
Eesti meeste jalgpallikoondis Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpallikoondis kohtub tänavu novembris maailma paremate sekka kuuluva Itaaliaga. Muide, kontrollmatši vastu näitasid esimesena huvi üles just nemad.

«Sügis tuleb meil päris tihe, kolme kuu jooksul mängime kokku kaheksa mängu. 11. novembriks õnnestus Itaaliaga kokkuleppele jõuda. On suur asi mängida niivõrd suure kaliibriga vastasega maavõistlust. See peab toimuma kahe alaliidu kokkuleppel, keegi ei sunni itaallasi just meiega mängima,» rääkis jalgpalliliidu infojuht Mihkel Uiboleht Kuku saates «Saade».

«Neil oleks varianti ka teiste riikide hulgast valida. Sellise kaliibriga vastasega on raske sõprusmänguni jõuda. Me pole inglaste, hispaanlaste ega sakslastega maavõistlusi pidanud. Prantsusmaaga õnnestus meil 2012. aastal enne EMi kohtuda. Portugaliga oleme ka mitmel korral mänginud. Aga Itaalia, neljakordne maailmameister, on päris suur asi.»

Uibolehe sõnutsi polnudki Covid-19 pandeemia eriti määrav: «Neil oli valikut. Määrav oli vaid see, et nad peavad selles «aknas» pidama kolm mängu. Seetõttu tuli üks maavõistlus tuua juurde. Et vastane oleme meie, polnud lähtuvalt koroonaolukorrast.»

Praegu pole veel teada, kus ja mis kell Eesti võõrsil Itaaliaga kohtub. Lisaks tundub ebatõenäoline, et kohtumisele pealtvaatajaid lubatakse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles