Skandaalse Aadria turniiri korraldanud Djokovic: minu vastu on algatatud nõiajaht

Christopher Krutto
Copy
Novak Djokovic
Novak Djokovic Foto: ANTONIO BRONIC/REUTERS

Tennise maailma esireket Novak Djokovic süüdistab inimesi temavastases «nõiajahis» ja kavatseb USA lahtised ilmselt vahele jätta.

Serblane korraldas kõmulist Aadria turniiri, kus suhtuti leebelt sotsiaalse distanseerimise reeglitesse, mille tõttu üle kümne inimese haigestus, kaasa arvatud Djokovic ja tema naine. Serblane rääkis väljaandele The Guardian, et temast soovitakse teha patuoinast.

«Viimasel ajal olen ma ainult väga pahatahtlikku kriitikat näinud,» raakis Djokovic Serbia meediale. 

«Ilmselgelt on selle kriitika taga midagi enamat, mingi agenda. See on nagu nõiajaht. Keegi suure nimega isik peab olema peasüüdlane. Jätan teiste otsustada, kas see on õiglane. Minu arust ei ole. Usun, et peame kõik õppima ja arenema,» rääkis maailma esireket.

Turniiri toimumise ajal olid korraldajariigid Serbia ja Horvaatia koroonaviiruse piiranguid leevendanud ja seetõttu ei pidanud mängijad seal sotsiaalse distantseerumise reegleid jälgima. Sportlased olid turniiri ajal tihedas kontaktis. Pärast matše suruti käsi ja õhtutundidel vihuti ööklubides külg külje kõrval tantsu.

Lisaks avaldas Djokovic arvamust, et USA lahtistele meistrivõistlustele ta suundumas ei ole. «Ma ei usu, et ma US Openilt osa võtan. Septembris plaanin osa võtta Madridi ja Rooma turniiridest ning nende järel Prantsusmaa lahtistest.»

US Openilt võivad veel mitmed staarid eemale jääda. Kuigi võistluse kohal on suured küsimärgid, et soovi USA tenniseliit turniiri korraldamata jätta, sest siis jääks neil saamata üle 100 miljoni euro suurune teleleping.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles