Valgevene on valmis Venemaa kergejõustiklastele kodakondsust pakkuma

Christopher Krutto
Copy
Marija Lasitskene on avalikult rääkinud võimalusest Venemaa koondisest lahkuda. Tänane sõnum võib ta meelt muuta.
Marija Lasitskene on avalikult rääkinud võimalusest Venemaa koondisest lahkuda. Tänane sõnum võib ta meelt muuta. Foto: Martin Rickett/PA Wire/PA Images

Venemaa kergejõustiklased võivad soovi korral kodakondsust vahetada ja Valgevene lipu alla kolida, teatas riigi kergejõustikuliidu president Vadim Devjatovski kolmapäeval.

Venemaa kergejõustiklased ei või hetkel võistelda rahvusvahelistel võistlustel Venemaa lipu all, kuna kohalik alaliit võltsis dopingutestide tulemusi. 

Kuni eelmise kuu lõpuni oli idanaabrite sportlastel võimalik võtta rahvusvahelistest võistlustest osa neutraalsete sportlastena, aga Venemaa kergejõustikuliit jättis Rahvusvahelise kergejõustikuliidule (WA) trahvi maksmata ja seetõttu kadus ka selline võimalus. Edasised otsused Venemaa osas peaks sündima juuli lõpus peetaval WA nõukogul.

«Otsusest on veel liiga vara rääkida, kuid jälgime sündmuste arengut. Kui peaksime Venemaa sportlastelt saama avaldusi, siis kaalume neid,» sõnas Devjatovski. 

«Nad ei ole mingid võõrad. Lisaks on osade tippsportlaste karjäärid ohus. Kui need sportlased peavad olümpiamängud vahele jätma või karjääri lõpetama, siis oleks see suur kaotus maailma kergejõustikule,» lisas 2008. aasta Pekingi olümpia vasaraheite hõbemedalist.

WA reeglite järgi peab sportlane kodakondsuse vahetamiseks läbima kolmeaastase ooteperioodi ja olema täieõiguslik riigi kodanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles