Žalgiris võib palgata peatreeneriks Jasikeviciuse Türgi-versiooni (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ertugrul Erdogan.
Ertugrul Erdogan. Foto: nph / Rojahn via www.imago-images.de / imago images/Nordphoto / Scanpix

Pikaaegsest ja edukast peatreenerist Šarunas Jasikeviciusest ilma jäänud Kaunase Žalgiris esimene eesmärk oli leida asendaja Leedust, ent nüüd kiigatakse ka piiri taha.

Koos Jasikeviciusega läks Barcelonasse kogu varasem Žalgirise treeneritetiim. Nõnda langes kiiresti ära senise abimehe Darius Maskoliunase kandidatuur. Plaan B oli palgata Kestutis Kemzura, kellest tõenäoliselt saab aga Türgi klubi Petkim pealik. Kolmanda variandina nähti Kazys Maksvytist, kes siiski jätkab Permi Parmas.

Nõnda tuligi Žalgirisel haaret laiendada. Nüüd on pilgud pööratud Türgi poole - sihikul on Istanbuli Galatasaray loots Ertugrul Erdogan. 51-aastane juhendaja on kodumaal väga hinnatud, vahepeal seostati teda ka Istanbuli Fenerbahcega. Leedu korvpalliajakirjaniku Donatas Urbonase sõnutsi sarnaneb ta väga Jasikeviciusega. 

«Neil on palju ühiseid jooni, näiteks võistkonna ülesehitamises, taktikaliselt jne. Lisaks tuntakse Erdogani kui väga head mängijate arendajat. Nigel Hayes oleks väga õnnelik, kui see mees Žalgrisse tuleks,» teatas Urbonas Twitteris. Ta lisas, et Erdogani liitumist soovitab ka Jasikevicius. 

Igatahes ootavad Žalgrist eest suured muutused. Lisaks treeneritetiimile on mängijatest juba lahkunud Edgaras Ulanovas, K.C. Rivers ja Zach LeDay. Tõsi, hea uudis on see, et kaks tagaliini tähtsat lüli Marius Grigonis ja Lukas Lekavicius jätkavad. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles