Eesti suurim jooksuüritus toimub tänavu virtuaalselt

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Tallinna Maraton põhidistantsil triumfeeris mullu Josphat Leting.
Tallinna Maraton põhidistantsil triumfeeris mullu Josphat Leting. Foto: Tairo Lutter

Eesti suurimat jooksuvõistlust Tallinna Maratoni tänavu kahjuks tavapärasel kujul läbi ei viida.

«Jooksusõbrad ja liikumisharrastajad saavad Eesti populaarseima jooksu traditsiooni au sees hoida ning selle jätkusuutlikkust toetada osaledes 1.-30. septembrini toimuval Tallinna Maratoni virtuaaljooksul,» teatasid võistluse korraldajad sotsiaalmeedias. 

Kõik eelnevalt registreerunud end uuesti kirja panema ei pea. Lisaks on soovijatel võimalus virtuaaljooksusust loobuda ning kanda pääse üle järgmiseks aastaks. 

Korraldajad on sattunud keerulisse seisu koroonaviiruse pandeemia tõttu. Covid-19 leviku tõkestamiseks kehtivad enamikes riikides endiselt ulatuslikud piirangud ning keelud avalike ürituste ja rahvusvaheliste suursündmuste korraldamiseks. Ohuallikana nähakse ka suurt rahvahulka kaasavaid rahvusvahelisi spordisündmusi.

Seetõttu jäävad sel sügisel toimumata mitmed pika traditsiooniga kuulsad maratonid New Yorkis, Londonis, Bostonis, Berliinis, Frankfurdis, Prahas, Stockholmis. Samuti ei toimu paljud väiksemad võistlused.

«Anname endale aru, et tuhandeid väliskülalisi kokku toov suursündmus võib olla otseseks ohuks ka Eestis,» tõdes Tallinna Maratoni peakorraldaja Mati Lilliallik pressiteates.

«Sellise mastaabiga ürituse ettevalmistamise minimaalseim aeg on kaks kuud. Kui täna oleks sada protsenti selge, et saab lubada piiranguteta korraldamist septembris, siis jõuaksime veel valmistuda täismahuliseks rahvusvaheliseks suurjooksuks. Kahjuks pole kestva viiruseohu, erinevate riikide reisipiirangute ja karantiinireeglite tõttu selline prognoos kuigi realistlik.

Sellest lähtuvalt ei ole ürituse korraldamine tavapärasel kujul vastutustundlik osavõtjate, korraldustiimi liikmete ega Eesti elanike tervise suhtes. Langetasime koos Tallinna linna ja toetajatega põhjalikult kaalutletud otsuse korraldada sel aastal Tallinna Maraton virtuaaljooksuna.»

Mullu jõudis Tallinna Maratoni erinevatel distantsidel finišisse üle 20 000 spordihuvilise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles