CSKAga liitunud korvpallur: kannan Gruusia vaimu igal pool

Ville Arike
, reporter
Copy
Tornike Šengelia Gruusia koondise särgis.
Tornike Šengelia Gruusia koondise särgis. Foto: JACK GUEZ/AFP/Scanpix

Gruusia parima korvpalluri Tornike Šengelia mõne päeva tagune liitumine Moskva CSKAga tekitas poliitilistel põhjustel paraja tormi. Mängija kinnitas, et on südames igavesti grusiin.

Teatavasti käis Venemaa 2008. aastal Gruusias sõjaretkel, mille järel kaks riiki mõnda aega omavahel ei suhelnud. Grusiinid pole sõda unustanud ning Šengelia sammu on kritiseerinud nii riigi president kui ka osa avalikkusest.

Šengelia teatas oma vastuses, et tema suhtumine oma kodumaasse ei muutu. CSKA president Andrei Vatutin lisas, et Šengelia sai läbirääkimiste käigus loa esindada rahvuskoondist. Teatavasti on viimasel ajal Euroliiga kalender ühtinud rahvuskoondiste omaga ja paljud Euroliiga klubides mängivad mehed pole koondisele appi läinud.

Šengelia tegi ka avalduse oma Facebooki kontol, kus kinnitas, et jääb igal pool Gruusia vaimu kandma. «Juba 10-11-aastasena seisin suletud silmadega, kui koondisele mängiti Gruusia hümni, ja kujutasin ennast nende mängijate seas. Te ei kujuta ette tunnet, kui pead karjääri tipus olles koondise mängu telerist vaatama, sest kolmas ja neljas pool on otsustanud nii. 

Euroopa ühe parema klubiga liitumine annab rohkem võiduvõimalusi ja rohkem võimalusi selle puhul Gruusia lippu lehvitada. Olen tohutult õnnelik, et Euroopa üks paremaid meeskondi respekteerib mu patriotismi ja lubab mul osaleda igas rahvuskoondise mängus.

Mina, Tornike Šengelia olin, olen praegu ja tulevikus Gruusia vaimu kandja igal pool, viimse hetkeni.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles