Karjäär ei lõppegi? Mäkinen: Sebastien Ogier tahab Toyotas jätkata

Henry Lääne
, reporter
Copy
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

Tänavune hooaeg pidi Sebastien Ogier'le jääma autoralli MM-sarjas viimaseks, kuid Toyota tiimipealiku Tommi Mäkineni sõnul on suur tõenäosus, et kuuekordne maailmameister jätkab ka järgmisel aastal.

Kui kõik läinuks plaanipäraselt, lõpetanuks Ogier karjääri tegelikult Citroenis, kellega ta sõlmis tunamullu kaheaastase lepingu. Nimelt ütles prantslane, et tegemist on tema viimase kontrahtiga.

Et Prantsusmaa autotootja otsustas aga eelmisel sügisel MM-sarjast lahkuda, läks Ogier' plaan vett vedama. Ta otsustas siiski karjääri jätkata, lüües käed Toyotaga, kelle teised põhisõitjad on Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä.

Pärast Toyotaga lepingu sõlmimist ütles Ogier, et 2020. aasta jääb talle küll viimaseks. Et koroonakriisi tõttu on hooaeg aga poolik, ütles Gallia kukk paar kuud tagasi, et kaalub võimalust kihutada ka järgmisel aastal.

Mäkinen kinnitas portaalile Rallit.fi, et läbirääkimised Ogier'ga käivad. «Meil on selge plaan. Sebastien on öelnud, et soovib meiega ühe hooaja veel koostööd teha. See on meie jaoks väga positiivne.»

Neljakordse maailmameistri sõnul on ta Toyota komplekteeritusega väga rahul ega soovi ühtegi sõitjat vahetada. Seda võib võtta märgina, et ka järgmisel hooajal kihutavad Yaris WRCga Ogier, Evans ja Rovanperä. Trio lepingud saaksid 2021. aastaga läbi.

36-aastane Ogier võitis oma meistritiitlid Volkswageni ja Fordiga vahemikus 2013-18. MM-debüüdi Citroeniga teinud prantslase valitsemisele panid mullu punkti Ott Tänak ja Martin Järveoja.

Sel hooajal jahib Ogier seitsmendat võitjatrofeed ning on pärast kolme etappi ka liider, edestades Evansit kaheksa ja Thierry Neuville'i 20 punktiga. Tänak on viies ja jääb maha 24 silmaga.

MM-hooaeg jätkub 4.-6. septembrini Lõuna-Eestis. Seejärel kihutatakse Türgis, Saksamaal, Sardiinias ja Jaapanis, võib-olla lisanduvad etapid Belgias ja Horvaatias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles