Valgevene naiste kõrgliiga mängijad kahtlustavad konkurendis meest, liiga kutsus neid rassistideks (2)

Christopher Krutto
Copy
Salimata Simpore 2010. aastal Ekvatoriaal-Guinea särgis.

.
Salimata Simpore 2010. aastal Ekvatoriaal-Guinea särgis. . Foto: Sydney Mahlangu/Sports Inc/Press Association Images

Valgevene naiste jalgpalli kõrgliigas seadsid 18 mängijat kahtluse alla konkurendi soo, kuid liiga juhtide ja jalgpalluri klubi sõnul on tegu jaburusega.

Kohalik väljaanne tut.by kirjutab, et 18 Valgevene naiste jalgpalli kõrgliiga mängijat saatsid liigale avalduse, kus seadsid kahtluse alla Dinamo Minskis mängiva Burkina Faso koondislase Salimata Simpore soo.

«ABFFi (Valgevene jalgpalliliit) reglementidele ja FIFA ausa mängu põhimõtetele toetudes soovib sportlaste huvigrupp praeguse olukorra kohta täpsustust. Nimelt sooviksime Burkina Fasost pärit Salimata Simpore soo kinnitamist või ümber lükkamist,» kirjutasid mängijad avalduses

«Praegune situatsioon mitte ainult ei õõnesta Valgevene meistrivõistluste prestiiži, vaid seab kahtluse alla ABFFi turniiride usaldusväärsuse,» lisati avalduses.

Dinamo Minski pressiteenistus lükkas süüdistused tagasi ja kutsus neid «absurdseks».

Kohalik jalgpalliliit nimetas kirja rassismi ja diskrimineerimise ilminguks ning rõhutas, et Salimata Simpore on osalenud Ekvatoriaal-Guinea ja Burkina Faso koondistega kümnetel rahvusvahelistel kohtumistel, mille üle FIFA ametnikud järelvalvet peavad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles