Janika Lõiv ja Peeter Pruus tulid olümpiakrossis Eesti meistriteks

Postimees Sport
Copy
Peeter Pruus.
Peeter Pruus. Foto: Adam Illingworth

Täna toimusid Lõuna-Eestis Lähtel Eesti meistrivõistlused olümpiakrossis. Meeste eliitklassis tuli meistriks Peeter Pruus (Torpado Südtirol MTB Pro Team) ajaga 01:24.25, teine oli Martin Loo (Trinx Factory Team) ja pronksile sõitis ennast MU vanuseklassi kuuluv Markus Pajur (Tartu2024/Balticchaincycling.com). Tänane päev oli üsna märgiline, sest Martin Loo oli Eesti meister olümpiakrossi distsipliinis viimased kümme aastat

«Tänane sõit oli väga põnev. Pajur pani kohe alguses tempoga minema, esimesed kaks ringi oli ees, Loo üritas teda kolmandal ringil laskumiste peal rünnata ja saigi eest ära, aga me saime Pajuriga Loole ikka sappa. Kui umbes kolm ringi oli lõpuni jäänud, siis läksin ise tempoga peale. Pajur oli mu taga, aga jättis vahe sisse ja Loo ei saanud kohe temast mööda, aga mõne aja pärast see siiski õnnestus. Mul hakkas ka raske ja ootasin teda mingi aja järgi. Siis olin mina kogu aeg ees ja üritasin oma tempoga sõita, Loo ega Pajur ei üritanud minust mööda sõita. Ühes lõpukurvis olin ma kiirem kui Loo, mul oli parem pidamine, seal ma survestasin ja peale seda tuli kohe tõus, kus hoidsin tugevalt tempot. Loo ei läinud ka joogipunktis minust mööda. Ühes viimases kurvis Loo eksis ja kukkus, siis oli veel umbes üks kilomeeter lõpuni sõita ja sealt panin ise lõpuni. Ilmselt loobus Loo peale seda kukkumist ja lasi jala sirgu. Üritasin ise mitte eksida ja lõpuks ometi peale kõiki neid aastaid sain meistrikulla enda kaela, olen väga rahul,» võttis Pruus päeva kokku.

Naistest tegi kulda väärt sõidu Janika Lõiv (Hawaii Express) ajaga 01:23.07, hõbedatüdruk oli täna Mari-Liis Mõttus Haanja Rattaklubist ka pronksi sai kaela Kätlin Kukk (Kalevi Jalgrattakool).

«Mul on hea meel tänase meistritiitli üle. Konkurendid pakkusid kõva lahingu. Kuna sain ise ees tempot valida vastavalt oma enesetundele, sõitsin sõidu esimese poole tagasihoidlikumalt. Peale poole võistlusmaa läbimist õnnestus Mari-Liisiga väike vahe sisse saada. Seejärel hoidsin oma tempot ja proovisin vahet kasvatada, mis ka õnnestus. Raja suhteliselt järsud ja lühikesed tõusud ei soosinud mind, sest olen pisike. Kuid suutsin õnneks siiski oma meistritiitlit kaitsta,» kommenteeris maailma esikümnikusse kuuluv Janika Lõiv tänast võistluspäeva.

Võistluste täpsemad tulemused leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles