CSKA president meenutas intervjuus Tartu Rocki kunagist tähte

Toimetas Ville Arike
Copy
Moskva CSKA president Andrei Vatutin eelmisel aastal Ühisliiga võidukarikaga.
Moskva CSKA president Andrei Vatutin eelmisel aastal Ühisliiga võidukarikaga. Foto: Mikhail Aleksandrov/Mikhail Aleksandrov/TASS/Scanpix

Korvpalli Euroliiga valitseva meistri Moskva CSKA president Andrei Vatutin nentis, et võrreldes eelmise hooajaga langeb klubi eelarve 25-30 protsenti.

Hooajal 2019/20 oli CSKA eelarve 2,8 miljardit rubla, mis sõltuvalt rubla kursi kõikumisest moodustas eurodes erineva summa. Praegu saab ühe euro eest 81 rubla.

«Meie omanik Nornikel on keerulises olukorras, kauane partner Aeroflot loobus kõigist turundusprogrammidest. Lisame rubla kursi languse ja eeldatava piirangu piletite müümisel ning nõnda ootabki eelarvet kuni 30 protsendi suurune langus,» ütles Vatutin ajalehele Izvestija antud pikas usutluses. «Tegeleme nii kulude kokkutõmbamise kui ka uute sponsorite otsimisega.»

Juttu tuli ka asjaolust, et CSKA värske täiendus, Gruusia parim korvpallur Tornike Šengelia sai kodumaal Venemaa armeeklubi järglasega liitumise eest kriitikat.

«Alguses ei võtnud ma seda tõsiselt. Kui aga negatiivse sõna ütles sekka ka riigi president, seades kahtluse alla professionaalse sportlase vaba valiku töökoha osas, üllatas see mind. Šengelia ütles, et tal on naljakas selgitada oma patriotismitaset. Tokole oli läbirääkimiste esimesest päevadest peale äärmiselt tähtis saada kodumaa koondise esindamiseks meilt luba, ja selle ta sai. Oleme oma tegevuses poliitilistest motiividest ääretult kaugel. Tahame lihtsalt mängida korvpalli, rõõmustada pealtvaatajaid ja võita. Suhtun Gruusiasse ja selle ajaloosse väga suure austusega, meie klubis on varem mänginud Giorgi Tsintsadze (oli nullindatel Tartu Rocki põhitegijaid - toim) ja Manutšar Markoišvili,» vastas Vatutin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles