Kontaveit naaseb WTA karussellile Itaalias, Kanepi ootab USA lahtisi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Anett Kontaveit mängis hiljuti Tallinnas meistrite turniiril.  FOTO: Raul Mee
Anett Kontaveit mängis hiljuti Tallinnas meistrite turniiril. FOTO: Raul Mee Foto: Raul Mee

Juuli lõpus Eesti - Läti matšil osalevad Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi loodavad peagi tipptennisega taasalustada. Jürgen Zoppil ja Vladimir Ivanovil on plaanid veel selgumisel.

Eesti esireket Kontaveit loodab pärast Tallinnas peetavat matši mängida Itaalias Palermos. 3. augustil algav WTA turniir peaks olema esimene kõrgetasemeline ametlik võistlus pärast koroonaviirusest tingitud mängupausi. 

Pärast seda on seis veel lahtine, kuid võimalik on osalemine ka Praha WTA turniiril. Kindlasti loodab 24-aastane eestlanna reisida ka USAsse, kus esmalt peetakse New Yorgis 21. augustil Western & Southern Open ning nädal hiljem peaks algama aasta teine suure slämmi turniir USA lahtised meistrivõistlused.

Reisi ookeani taha soovib ette võtta ka 35-aastane Kanepi. Tema kalendrisse kuulub kindlasti lisaks USA lahtisele veel ka hooaja viimane suurturniir Prantsusmaa lahtised Pariisis.

Eesti parimad meestennisistid Zopp ja Ivanov ei soovi kiirustada, sest kalender püsib endiselt kahtlasena. Tugevama soo esindajatele peaksid esimesed turniirid toimuma 14. augustil, kuid ATP Challenger- ja ITFi sarjadega alustatakse kolm päeva hiljem.

Nii Zopp kui ka Ivanov kindlasti esimestele turniiridele ei rutta, sest need toimuvad Valgevenes ja Venemaal, kus olukord koroonaviirusega pole just kiita. Ivanov märkis, et sel suvel ei plaani ta üldse turniiridele minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles