Mainekas väljaanne: miljardär tegi Sebastian Vettelile lepingupakkumise

Henry Lääne
, reporter
Copy
Kimi Räikkönen (paremal) ja Sebastian Vettel (vasakul) on mõlemad Ferrarist hundipassi saanud.
Kimi Räikkönen (paremal) ja Sebastian Vettel (vasakul) on mõlemad Ferrarist hundipassi saanud. Foto: XPB/XPB Images/PA Images

Mainekas väljaanne Autosport kirjutab, et neljakordne vormel 1 maailmameister Sebastian Vettel peab läbirääkimisi Aston Martiniga.

Praegu kuulub Vettel Ferrari hingekirja, kuid järgmisel hooajal võtab tema koha üle kahekordse autoralli maailmameistri Carlos Sainzi poeg Carlos Sainz juunior. Aston Martin naaseb F1-sarja järgmisel aastal, kui võetakse üle tänane Racing Point. Tiim jääb laias laastus samaks, muutub vaid nimi.

Autospordi andmeil on tulevase Aston Martini võistkonna omanik, Kanada miljardär Lawrence Stroll, pakkunud Vettelile lepingut. Saksamaa ajaleht Bild väidab, et osapooled võivad õige pea kokkuleppeni jõuda.

Tõsi, Racing Pointi pealik Otmar Szafnauer on pärast uudist, et Vettel lahkub Ferrarist, korduvalt eitanud, nagu oleks sakslane tema tiimi sihtmärk, kuna nii Sergio Perez kui ka Lance Stroll on mitmeaastaste lepingutega sõitjatena paigas. 

Mõned allikad on aga rääkinud, et Perezi lepingus on klausel, mis lubab mehhiklase leivaisal teda varem minema saata. Muide, Vetteli ja Racing Pointi seoseid mainis eelmisel nädalavahetusel Austria GP-l ka Red Bulli pealik Christian Horner.

Olgu öeldud, et Aston Martini nimeline tiim võistles F1-sarjas viimati 1959. ja 1960. aastal, kui osaleti kokku viiel võidusõidul. Racing Point saab uue kuue, sest Lawrence Strolli juhitud grupp ostis tõsistes rahalistes raskustes olevas Aston Martinis enamusosaluse.

33-aastane Vettel võitis oma neli tiitlit vahemikus 2010-2013 Red Bulliga, kuid pole Ferraris suutnud ihaldatud trofee nimel võidelda. Sakslane on osalenud 242 GP-l, millest on võitnud 53 ja jõudnud 120 korda poodiumile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles