Allikas: Soome esitiimi survestatakse koroonakriisi tõttu Venemaale kolima

Henry Lääne
, reporter
Copy
Helsingi Jokerit mängijad.
Helsingi Jokerit mängijad. Foto: Mihkel Maripuu

Soome väljaanne Iltalehti kirjutab anonüümsetele allikatele tuginedes, et riigi tugevaim hokiklubi Helsingi Jokerit peab kolima Venemaale, kui soovib tuleval hooajal mängida maailma tugevuselt teises liigas KHLis.

Põhjuseks mõistagi koroonakriis. Mullu osalesid KHLis kuue riigi klubid, kuid viirusepuhangu tõttu on paljud piirid suletud ja näiteks Venemaal möllab haigus jõuliselt edasi, mis raskendab reisimist või teeb selle sootuks võimatuks.

Iltalehti Venemaal baseeruva allika sõnul kavatsevad Läti tiim Riia Dünamo ja Hiina klubi Kunluni Red Star kolida Moskva regiooni, kui KHL peaks kinnitama, et praegustes kodubaasides jätkates pole mitte Venemaal asuvatel võistkondadel võimalik KHLis mängida.

KHLi põhihooaeg algab 2. septembril ning allika andmeil survestab liiga Soome esitiimi, et nad mängiksid kõik oma matšid Venemaal. Ühe võimalusena on välja toodud kolimine Peterburgi.

Jokeritest öeldi Iltalehtile, et nemad plaanivad kodukohtumisi pidada siiski Helsingis ning praegu pole laual teist plaani.

2008. aastal loodud KHLis käisid mullu jääl Venemaa, Soome, Läti, Valgevene, Hiina ja Kasahstani klubid. Esimese tiitli tõstis eelmisel hooajal pea kohale Moskva CSKA.

Jokerit liitus KHLiga 2014. aastal, mistõttu ei löö nad kaasa Soome meistrivõistlustel. Klubi omanikuks on hoki kuulsuste halli valitud legendaarne Jari Kurri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles