Eestit tabanud torm tekitas maratoni korraldajatele lisatööd

Henry Lääne
, reporter
Copy
Kullamaa rattamaraton 2019. aastal.
Kullamaa rattamaraton 2019. aastal. Foto: Agnes Pajur

Hawaii Express Estonian Cup rattamaratonide sari saab käesoleval aastal esimest korda maratonisõbrad tavapärasel kombel kokku tuua. Tuleval nädalavahetusel sõidetakse sarja kolmas etapp, Lääne-Eesti klassika, E-Piim 17. Kullamaa Rattamaraton.

Eelregistreerimise põhjal peaks joonel olema praktiliselt kogu Eesti maastikuratta koorekiht. Kõik need kiired ja ilusad, kes jagasid värskelt Tartumaal Lähtel olümpiakrossi Eesti meistrivõistluste medaleid. Saame näha, kas Peeter Pruus ja Janika Lõiv suudavad konkurentidele tuule alla teha ka maratonirajal või läheb sootuks teisiti. Igal juhul tuleb põnev sõit, naiste arvestuses on kaarte segamas ka Läti meister Katrina Jaunslaviete-Kipure, vahendab pressiteade.

Võrreldes eelmise aastaga on raja algusosa tehtud lihtsamaks. «Esimestel kilomeetritel jätsime välja kraaviäärsed ebatasased lõigud, mis polnud harrastajatele kõige meeldivamad,» räägib Kullamaa maratoni hing ja rajameister Avo Kirsipuu. «Sel korral on algus kõvemal pinnasel. Lisaks tõime vahefiniši varasemaks, et anda rohkematele võimalus auhinnalaua juurde pääseda. Mullu oli vahefiniš peale mäefinišit ning siis suur intriig puudus. Gert Jõeäär ja Rein Taaramäe raputasid mäefinišiga ülejäänud lootusetult maha,» põhjendab Kirsipuu muutust.

Eelmisel nädalavahetusel peetud matkasõidul said nii trass kui ka korraldajad omal nahal tunda tormituulte ürgset jõudu. Kirsipuu sõnul langes trassile umbkaudu 15 puud, mida tuli hiljem mootorsaega jupitamas käia. «Matkasõidu saime õnneks kenasti ära pidada, puid hakkas loogu langema õhtupoolikul. Nädala alguseks tegime metsateed uuesti puhtaks ning oleme valmis kõiki rattasõpru võõrustama,» pakatab korraldaja entusiasmist.

Põhidistantsi ehk Grand Prix (64 km) start on 18. juulil kell 12:00, lühemale Gardena Maratonile (50 km) antakse lähe 12:40 ja JetOil Poolmaratonile (24 km) kell 12:50. Lastesõidud algavad kell 11:00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles