WBA andiski korralduse skandaalne poksi tiitlimatš uuesti pidada

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lamont Peterson pärast detsembrikuist võitu meistrivööga
Lamont Peterson pärast detsembrikuist võitu meistrivööga Foto: TIM SHAFFER/REUTERS

Rahvusvahelise poksiorganisatsiooni WBA korralduse kohaselt läheb Amir Khani ja Lamont Petersoni vaheline kergkeskkaalu tiitlikohtumine kordamisele.

Detsembris lõppes meeste matš skandaaliga, kui kohtunike otsusega kuulutati võitjaks Peterson. Khani leerist on pärast seda kõlanud järgemööda süüdistusi nii ringikohtuniku Joe Cooperi kui ka väidetavalt kohtunikke mõjutanud «salapärase mehe» Mustafa Ameeni aadressil.

«WBA andis meile teada, et kordusmatš tuleb kohe maha pidada,» ütles Khani promootor Richard Schaefer ESPN-ile. «Loodetavasti saame peagi läbirääkimistega alustada. Nii Amir kui ka Lamont võitlevad kindlasti kogu hingest ja just seda rahvas näha tahabki.»

WBA otsus ei tähenda aga siiski, et Peterson oleks tingimata kohustatud Khaniga poksima. Ameeriklasele terendab silmapiiril võimalus poksida Manny Pacquiaoga, mis oleks Petersonile kindlasti rahaliselt palju tulusam. Seega võib Peterson ka kergkeskkaalu tiitlivööst hoopis loobuda ja kaalu vahetada.

Kordusmatši suurim takistus on Petersoni leeri külm suhtumine Khani. Ameeriklase mänedžer Barry Hunter möönab, et ei sooviks britiga enam eriti tegemist teha.

«Kahjuks peame praegu nende põhjendamatute protestidega tegelema. Khan süüdistab kaotuses kõiki ja kõike muud peale iseenda suutmatuse ringis muutunud oludega kohaneda,» lausus Hunter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles