Ken Torn teeb pärast Rootsi MM-rallit esimese stardi: meil on õppida igas elemendis

Postimees Sport
Copy
Ken Torn kihutamas mullu JWRC-kalendrisse kuulunud Rootsi MM-etapil.
Ken Torn kihutamas mullu JWRC-kalendrisse kuulunud Rootsi MM-etapil. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Eesti rallipaar Ken Torn ja Kauri Pannas stardivad pärast viie kuu pikkust pausi järgmisel nädalal Euroopa autoralli meistrivõistluste (ERC) etapil.

Torn ja pannas võistlevad Rally di Roma Capitale´l 24.-26. juulini Ford Fiesta Rally4-ga. Tegu on uuendatud R2 masinaga, mida M-Sport tutvustas esmakordselt kevadel. Hooaja avastardil Rootsis sõitis rallipaar veel Ford Fiesta R2T19 masinaga.

Muide, aasta tagasi õnnestus Eesti ekipaažil Itaalia etapp võita.

«Meie soov on asfaldil kogemusi koguda ning uuesti rooli taha saada. Tänu headele toetajatele meil see võimalus avaneb. Hoolimata möödunud aastasest klassivõidust on meil asfaldil palju õppida igas elemendis. Just see on meie eesmärk Itaalias,» ütles Torn pressiteates.

Pannas lisas: «Ootan suure huviga Itaalias toimuvat rallit. Eelmisel aastal kogesime, et asfaldil kiiresti ja hea rütmiga sõites on see väga nauditav. Vanasti oli minu kindel eelistus kruuskattega võistlus, kuid täna ma enam selles nii kindel pole.»

Eelmisel aastal võttis Torn samuti ERC-sarjast osa ja päris edukalt. Neljast sõidetud etapist kolmel võttis eestlane oma klassis rallivõidu ja üldarvestuses jäi ta napilt teiseks.

Lisaks EM-sarjale võistleb Torn tänavu ka Junior WRC-sarjas, kus ta teenis hooaja alguses Rootsis kolmanda koha. JWRC-s on veel jäänud sõita kolm etappi: Rally Estonia, Saksamaa ja Sardiinia ralli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles