Eesti suusakoondis sai paika peatreeneri, teadmisi proovitakse tuua ka välismaalt (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Pildil treener Jaanus Teppan
Pildil treener Jaanus Teppan Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti Suusaliit valis kolme kandidaadi hulgast murdmaasuusatamise koondise uueks peatreeneriks Jaanus Teppani, keda eelistati ühele kodusele ja välismaa juhendajale.

«Ma näen, et tõusmas on juunioride ja U23 vanuses naised, kust kerkimas ühtlane väga tugev tiim. Eesmärk on viia järgmisele olümpiale välja maksimaalselt sportlasi ja ma väga loodan, et õnnestub ka teatesõidud välja panna, aga see ei ole lihtne,» rääkis Teppan intervjuus ERR-ile.

Paljudelt ootab värske peatreener tulemust alles kuue aasta pärast. Augustis tööd alustava juhendaja eesmärk on luua treeninggrupp, kuhu kuulub pooltosin meest ja naist. Laiem eesmärk on muutuda avatumaks. 

«Meil on paar treenerit välismaal, üks Šveitsi ja teine on Hiina koondise juures. Nad tulevad oma know-how'ga ja nende teadmised on vaja tuua Eestisse sisse, saame nendega parandada treeningute kvaliteeti,» märkis Teppan, viidates, et väliskoondiste juures töötavad eestlased võiksid anda kogemusi edasi näiteks koolitustel.

Teppan oli koondise peatreener aastatel 2016-2018, kuid alaliidu ja Team Haanja erimeelsuste tõttu kujunes amet üsna sümboolseks. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles