Toyota tiimipealik: tänavune MM-tiitel maitseb sama magusalt kui varemgi, raskused ununevad

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Tommi Mäkinen.
Tommi Mäkinen. Foto: Sander Ilvest

Autoralli MM-sari on küll varasemaga võrreldes oluliselt lühem, kuid Toyota tiimipealik usub, et see meistritiitli väärtust ei kanda. 

Koroonaviiruse pandeemia tõttu on tänavu peetud vaid kolme etappi, rajale naastakse septembri alguses Lõuna-Eestis. Esialgse 14 võistluse asemel peetakse tõenäoliselt kaheksa, maksimaalselt kümme. 

«Ütleksin, et kui sügiselt õnnestub kõik plaanipäraselt ära teha, siis see periood kujuneb väga kiireks ja tihedaks. Olen üsna kindel, et tänavune MM-tiitel maitseb sama magusalt kui eelnevatel aastatel. Tunne on ilmselt väga sarnane. Lõpuks ei mäleta enam keegi kevadet, kus saime väga pika puhkuse,» ütles Mäkinen WRC-sarja kodulehel.

Soomlasel on põhjust rahuloluks, sest esimeste etappide järel hoiavad Toyotad kaksikjuhtimist. MM-sarja liidrina läheb hooaja teisele poolele vastu Sebastien Ogier´ (62 punkti), Elfyn Evans jääb temast maha kaheksa silmaga. Kolmas on Hyundai piloot Thierry Neuville (42). 

Mäkinen tunnistas, et tulevasteks võidukihutamisteks suuri muutusi ei tehta: «Oleme vaadanud üle väikesed asjad, aga olulisi uuendusi pole. Testidel kogutud info põhjal saime üht-teist paremaks, aga need olid väikesed asjad.»

WRC kalender 2020

Eesti (4.–6. september)

Türgi (24.–27. september)

Saksamaa (15.–18. oktoober)

Sardiinia (29. oktoober – 1. november)

Jaapan (19.–22. november)

Võimalikud lisandujad: Belgia ja Horvaatia

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles