Koroonaviiruse kiuste mängima sunnitud USA korvpallistaar peab päevas sööma 64 tabletti

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Elena Delle Donne.
Elena Delle Donne. Foto: Lucy Nicholson / Reuters / Scanpix

USA üks paremaid naiskorvpallureid Elena Delle Donne tunnistas, et tal on käsil rasked ajad.

Identselt meeste NBA-le paigutatakse ka naiste tugevaimas liigas võistkonnad Floridasse Bradenton ühte «mulli», et hooaeg koroonaviiruse kiuste lõpetada. Sinna kuulub ka valitsev meister Washington Mystics, kus mängib mullune MVP Delle Donne. 

30-aastase naise jaoks muudab olukorra keeruliseks tõik, et ta põeb kroonilist Lyme'i tõbe ehk puukborrelioosi. See nõrgendab oluliselt Delle Donne immuunsüsteemi, mistõttu on ta oluliselt rohkem ohustatud ka teistest haigustest.

Nii korvpalluri isiklik arst kui ka Mysticsi tiimi doktor leidsid, et ta kuulub koroonaviiruse riskigruppi. Mõlema kirjutatud raportid tõestasid, et ameeriklanna ei tohiks võistkonnaga praeguses olukorras liituda. Delle Donne esitas vastava avalduse ka liiga juhtidele.

Tema taotlus lükati aga igasuguse selgituseta tagasi. «Mul on jäänud nüüd kaks võimalust: kas riskin oma eluga või loovutan palga,» teatas Delle Donne The Players' Tribune veergudel. 

Eelmise hooaja parima mängija haiguse tõsidusest annab tunnistust tõik, et ta peab iga päev neelama 64 tabletti. «25 enne hommikusööki, 20 pärast hommikusööki, järgmised 10 enne õhtusööki ja üheksa enne magamaminekut,» loetleb Delle Donne. 

«Võtan 64 tabletti päevas ja tunnen, et see tapab mind vaikselt. Isegi kui otseselt tapa, siis tean, et see on väga halb. Pikas plaanis pole nii suur ravimite kogus kindlasti hea. Petan oma keha, tekitades mulje, et kõik on korras. See on lõputu, väsitav ja õnnetu ring.»

Ta lisab, et selline ravimite kogus on ainus viis, kuidas haigust kontrolli all hoida. «Nii saan end hoida piisavalt tervena, et osaleda mängus, mida armastan ja teenida oma pere äraelatamiseks palka.»

 Elena Delle Donne päevane ravimite kogus.
 Elena Delle Donne päevane ravimite kogus. Foto: Kuvatõmmis/theplayerstribune.com/
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles