Portugali jalgpalliliigas võideti tänavu tiitel ajaloolisel moel

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Porto fännid tähistamas klubi 29. meistritiitlit.
Porto fännid tähistamas klubi 29. meistritiitlit. Foto: ESTELA SILVA / EPA / Scanpix

Koduväljakul 2:0 Lissaboni Sportingu alistanud FC Porto krooniti kaks vooru enne meistrivõistluste lõppu Portugali tšempioniks. Kusjuures mõned kuud tagasi polnud nende väljavaated sugugi kiita.

Veel poole hooaja peal liikus kindlalt järjekordse tiitli suunas Benfica. Porto jäi neist maha seitsme silmaga. Seejärel kaotasid favoriidid kõvasti punkte, lähim jälitaja lisas aga gaasi ning põrutas mööda. 

Viimasest seitsmest mängust on Porto võitnud kuus ning viigistanud ühe. See oli piisav, et juba kaks vooru enne lõppu esikoht kindlustada. Portugali meedia andmetel pole liiga ajaloos varasemalt üksi tiim keset hooaega seitsmepunktist edu maha mänginud.

Alates 2003. aastast on kaks eelnimetatud riigi meistrivõistlusi valitsenud. Kahe kümnendi jooksul on Benfica triumfeerinud seitsmel, Porto 11 korral. Pikas jooksus on edu siiski esimestel: 37 vs 29. 

«Edu võti oli võistkonna ühtehoidvus. Uskusime üksteisesse ka kõige raskematel hetkedel, isegi, kui vahe kärises juba päris suureks. Jäime enda tegevustele kindlaks. See oli tiimi ajaloo üks tähtsamaid tiitleid,» rõõmustas Porto peatreener Sergio Conceicao

«Meil olid keerulised ajad. Kui on inimesed, kes kaotamist ei salli, siis üks olen mina ja teine klubi president. Oleme väga võistlushimulised. Oli väga pikk hooaeg, mängijad väärivad selle puhul austust. Aga töö pole veel päris tehtud, tahame võita ka Portugali karikavõistlused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles