Lewis Hamilton üritab personaalvestlustega kõik F1-piloodid võistluse eel põlvitama saada (4)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Lewis Hamilton (esiplaanil) Austria GP eel.
Lewis Hamilton (esiplaanil) Austria GP eel. Foto: Mark Thompson/AFP/Scanpix

Vormel 1 sarja ainsale mustanahalisele sõitjale Lewis Hamiltonile on rassismivastane võitlus eriti südamelähedane. Ta üritab ka kolleege olukorra tõsiduses veenda. 

Eelneval kahel nädalavahetusel Austrias peetud etappide eel laskusid enamik pilootidest sümboolselt ühele põlvele, kuid mitte kõik. 20 võistlejat kuus otsustasid žesti mitte teha, kuid kõik kandsid rassismivastase sõnumiga särki.

«Loomulikult on kõik sõitjad rassismi vastased, kandsime selle tõestuseks vastava sõnumiga särke. Olen vägagi õnnelik, et selle asjaga tegeletakse, kuid kokkuvõttes on kõigil õigus käituda oma soovide kohaselt,» põhjendas üks püstijäänutest Kimi Räikkönen. 

Sel pühapäeval toimuva Ungari GP eel on teema taas õhus. 

«Meil oli [enne teist Austria etappi] debatt, kas teeme seda uuesti. Ütlesin, et mina kindlasti,» rääkis Hamilton Autosportile. «Mõned olid suhtumisega: «Ma alles eelmisel nädalal näitasin oma meelsust, aitab küll.» teised jäid oma põhimõtetele kindlaks.»

Valitsev maailmameister loodab, et Ungaris mõtlevad ka ülejäänud piloodid ümber. «Olen nendega, kes otsustasid püsti jääda, üks-ühele vestelnud,» märkis britt. 

«Sõitjana tunnen, et jõuame rohkem üksmeelele. Ma ei ütle, et kõik sellega kohe kaasa tulevad, aga teema on rohkem arutluses. Mulle meeldiks, kui ühel hetkel oleme kõik samal lainel ja langeksime ühele põlvele.»

Hooaja kolmanda etapi nädalavahetus algab homme vabatreeningutega. Kvalifikatsioon peetakse laupäeval kell 16, võistlussõit algab 24 tundi ja 10 minutit hiljem.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles