Soome jäähokitäht unistab olümpiadebüüdist

Karl-Joosep Küngas
Copy
Patrik Laine Soome koondise särgis.
Patrik Laine Soome koondise särgis. Foto: BRUCE BENNETT/AFP

Soome jäähokikoondise suurim täht Patrik Laine pole kunagi olümpiamängudel jääle astunud, kuid kahe aasta pärast võib tal seegi unistus täituda.

Laine kuulub Soome spordi suurimate nimede hulka, sest ainult 22-aastane jäähokimees on jõudnud karjääris saavutada väga palju. 18-aastaselt maailma tugevaimas jäähokiliigas NHLis debüüdi teinud Laine kuulus kohe ka parimate väravaküttide hulka. Neli hooaega ookeani taga mänginud soomlane on igal aastal visanud vähemalt 30 väravat.

Suurimaks sooviks on tal ikkagi Soome koondise esindamine rahvusvahelisel areenil. 2016. aastal võidetud MM-hõbedale tahab mees kindlasti lisada ka olümpiamedali. See võimalus avaneb tal juba 2022. aastal Hiinas.

Sellele aitas kaasa ka NHLi ja mängijateliidu kokkulepe, mis lubab unistuste liiga mängumehed nii 2022. aasta kui ka 2026. aasta olümpiamängudele.

«Ükskõik, mis mängumees sa oled, siis olümpiamängudel osalemine on alati unistus. Isiklikult olen mänginud nii juunioride MMil kui ka täiskasvanute omal ning saavutanud seal ka edu,» selgitas 2016. aastal 18-aastaselt MMi parimaks mängijaks tunnistatud Laine. «Minu järgmine samm oleks kindlasti Soome koondise esindamine olümpiamängudel ja veelgi magusam oleks medaliga naasmine.»

Laine on hetkel USAs, et taastada vormi eelseisvaks 24 meeskonna play-off kohtumisteks. Ta tunnistab, et kindlasti ideaalist ollakse kaugel, kuid ajaga peaks saama enam-vähem konditsiooni ja ehk ka midagi suurt saavutatud Winnipeg Jetsiga. NHLi hooaeg peaks jätkuma 1. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles