Ferrari piloodid unustasid Austrias toimunu, kuid fännidele edastati murelik sõnum

Karl-Joosep Küngas
Copy
Sebastian Vettel katkise masinaga Austria GPl boksi suundumas.
Sebastian Vettel katkise masinaga Austria GPl boksi suundumas. Foto: HOCH ZWEI/Pool/xpbimages.com/HOCH ZWEI/Pool/XPB Images

Ferrari F1 vormelipiloodid on Austria GPl toimunud äpardused unustanud ja Ungaris loodetakse näidata hoopis paremat minekut.

Eelmisel hooajal väga head hoogu näidanud Ferrari meeskond pole tänavu loodetud rada jätkanud. Hooaja kokkuvõttes hoitakse alles viiendat positsiooni ning eriti karm oli möödunud nädalavahetus, kus mõlemad sõitjad olid sunnitud üksteisega kokkupõrkel katkestama.

22-aastane Charles Leclerc võttis ootamatult ette manöövri, mille tulemusena kerkis tema masin äärekivilt õhku ja maandus otse meeskonnakaaslase Sebastian Vetteli tagatiivale. Juba võistluse ajal tunnistas Leclerc, et tegu oli täielikult tema veaga.

«Usun, et oleme selle juba unustanud. Läksin kohe pärast sõitu Sebastiani juurde ja vabandasin juhtunu pärast. Arvan, et ta andestas mulle,» sõnas Leclerc videokonverentsil enne Ungari GPd.

«Nüüd tuleb vaadata juba edasi ja mõelda, kuidas Ungaris tulemusi parandada,» jätkas Leclerc.

Midagi polnud selle kohta lisada ka Vettelil, kes lihtsalt nõustus eelkõnelejaga. «Muidugi on need kõige hullemad asjad, mis võivad juhtuda. Meeskonnakaaslasega kokkupõrkamine on kindlasti, mida tuleks kindlasti vältida, kuid vahel lihtsalt läheb sedasi,» selgitas Vettel.

Ferrari toob Ungarisse ka mitmeid uuendusi, mis peaksid masina rajal kiiremaks muutma. Eriti ollakse hädas tippkiirusega, mis just eelmisel hooajal edu tõi. Mõlemad Ferrari sõitjad siiski mõistavad, et edu nimel tuleb veel kõvasti tööd teha ja koheselt kindlasti parimad ei olda. 

«Tuleb olla realist ja tunnistada, et oleme hädas. Praegu ei ole me võimelised poodiumi eest võitlema, kuid sõitudes võib kõike juhtuda,» arvas eelmisel hooajal tõelise läbimurde teinud Leclerc.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles