GRAAFIK ⟩ Suurepärase hooaja lõpu teinud Real lõpetas meistritiitli põua

Karl-Joosep Küngas
Copy
Reali meeskond meistritiitlit tähistamas.
Reali meeskond meistritiitlit tähistamas. Foto: GABRIEL BOUYS/AFP

Madridi Reali jalgpallimeeskond krooniti üle kolme aasta taaskord Hispaania meistriteks ja seda üks voor enne hooaja lõppu. 

Enne 37. vooru oli Reali edu lähima konkurendi Barcelona ees neli punkti ja meistritiitli kindlustamiseks vajati võitu koduväljakul Villareali üle. Vähemalt Reali müügiosakond uskus juba enne tänast mängu, et tiitel ongi juba kindlustatud, kuna ekslikult ilmusid nende veebipoodi fännisärgid, millel ilutses kiri «Campeones 34».

Teoreetiliselt polnud Realil võitu vajagi, sest võis ka loota, et Barcelona loovutaks punkte Osusuna vastu. Selliselt oldaks Barcelona jaoks püüdmatus kauguses.

Seda viimast polnud vaja oodata, sest Real sai enda tööga korralikult hakkama. Kohtumist Villarealiga kontrolliti algusest lõpuni ja 29. minutil kasutati ära külaliste eksimus. Keskväljal võideti pall ning suunati kohe Luka Modrici jalale. Horvaat leidis sööduga vabaks jäänud Reali esiründaja Karim Benzema, kes meisterliku tegutsemisega pealinna klubi juhtima viis.

Villareal proovis poolajapausil tehtud vahetustega veel mängu elevust tuua, kuid see neil kohe ei õnnestunud. Hoopis Real suutis eduseisu kasvatada. 74. kindlustas sisuliselt meistritiitli oma kohtumise teise tabamuse kirja saanud Benzema, kes külmavereliselt realiseeritud penaltiga jõudis hooaja 20. väravani Hispaania kõrgliigas.

Viimasel kümnel minutil läks veel põnevaks, sest külaliste ridades suutis 83. minutil Vicente Iborra skoorida. Kuigi Villarealil oli võimalusi ka viigistamiseks, siis sedapuhku jäi 2:1 võit ikkagi värsketele meistritele.

Foto: Sofascore.com

Reali jaoks oli tänavune meistritiitel ajaloo 34., millest pole enamat suutnud ükski Hispaania klubi. Euroopa viies tugevaimas liigas on parem tulemus näidata ainult Torino Juventusel, kellel koos 35. võidutrofeed, millele võib sel aastal lisanduda veel üks.

Tegelikult polnudki Realil täna vaja Villareali alistada, kuna samal ajal Barcelonas peetud lahingus ei suutnud kodumeeskond 77. minutil vähemusse jäänud Osusunat alistada ja sootuks tuli külaliste 2:1 paremust tunnistatud. Seejuures sündis Osusuna võiduvärav viiendal lisaminutil.

Hispaania liigatabel SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles