29-aastane jalgpalli maailmameister riputas putsad varna

Christopher Krutto
Copy
Andre Schürrle 2014. aastal maailmameistri karikaga.
Andre Schürrle 2014. aastal maailmameistri karikaga. Foto: imago sportfotodienst/imago/Ulmer/Teamfoto

2014. aasta jalgpalli MM-il Saksamaaga maailmameistriks tulnud Andre Schürrle otsustas kõigest 29-aastaselt karjääri lõpetada.

Schürrle tühistas eelmisel nädalal lepingu koduklubi Dortmundi Borussiaga ja andis nüüd sotsiaalmeedia vahendusel teada, et on otsustanud karjäärile joone alla tõmmata.

«Soovin teada anda, et lõpetan professionaalse jalgpalluri karjääri,» alustas sakslane postitust. «Tahan enda ja pere eest tänada kõiki, kes olid minuga nende fenomaalsete aastate jooksul seotud. Teie toetus ja tugi oli uskumatu ja seda oli rohkem, kui ma oleks osanud soovida,» lisas nüüdseks endine profijalgpallur.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hallo zusammen, Ich möchte euch mitteilen, dass ich meine aktive Karriere beende! ?Im Namen von mir und meiner Familie will ich danke sagen, an alle, die ein Teil dieser phenomenalen Jahre waren! Eure Unterstützung hat das alles möglich gemacht!! Ich freue mich auf neue Herausforderungen und kann es kaum erwarten dieses neue Kapitel zu beginnen ??? Euer André Hi all, I want to let you know that I’m stepping away from playing professional football !! On behalf of myself and my family I want to thank everybody who was a part of these phenomenal years! The support and love you shared with me was unbelievable and more I could have ever asked for! Now I’m ready and open for all the beautiful possibilities that are coming towards me ? André

A post shared by Andre Schürrle (@andreschuerrle) on

Schürrle selja taha jääb edukas karjäär, mille jooksul võitis ta klubidega mitmeid autasusid. Wolfsburgi ridades võitis pallivõlur Saksamaa karika ja superkarika, Londoni Chelseaga Inglismaa liigatiitli ja liigakarika, Dortmundiga veel ühe Saksamaa karika ja koondisega 2014. aasta jalgpalli MM-i.

Ta esindas Saksamaa koondist 57 mängus ja sai kirja 22 väravat. Kolm nendest sündisid 2014. aasta võidukal MM-il.

Viimati viibis Schürrle laenul Moskva Spartakis, kelle eest lõi 18 mänguga 2 väravat. Lisaks on ta kärjaari jooksul esindanud veel Fulhami, Mainzi ja Leverkuseni Bayerit. Klubitasandil mängis sakslane 420 mängus ja lõi 110 väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles