Jalgpallimaailma «pahapoiss» Balotelli teeb peagi avalikuks uskumatu ülemineku

Karl-Joosep Küngas
Copy
Mario Balotelli.
Mario Balotelli. Foto: SIMONE VENEZIA/EPA

Ootamatuste ja värvikate tegemiste poolest tuntud Mario Balotelli vahetab väga suure tõenäosusega tänavu suvel koduklubi. Talle on tekkinud ka esimene kosilane Itaalia kolmandast liigast, kellega jõuti ka üksikasjades kokkuleppele.

Itaalia Serie C jalgpalliklubi Como omanikud usuvad, et uskumatuna näiv üleminek saab suvel kindlasti teoks ja see annaks nendele kõva tõuke tõusmaks tagasi kõrgliigasse. Omanikud on valmis maksma Balotellile soovitud palka ja mitmel korral kohtuti ka tema superagendi Mino Raiolaga. 

Tänasel päeval on just Como ainus meeskond, kes soovib augustis 30. sünnipäeva tähistavat Itaalia jalgpallurit enda rivistuses näha. Üleminekule annab hoogu juurde ka fakt, et mängumehe suhted praeguse koduklubi Bresciaga pole kuigi head. Ta on mitmel korral puudunud treeningutelt ning lisaks pole ta väidetava vigastuse tõttu mänginud pärast koroonapausi üheski kohtumises.

Briti väljaanne Daily Mail kirjutab, et itaallane lõpetab pausile pandud hooaja Brescias ära, kuid lahkub seejärel poolte kokkuleppel. Balotelli liitus enda kodulinna klubi Bresciaga eelmisel suvel ning tal on leping 2022 aastani. Tänavu on tema arvel 19 kohtumisega viis väravat.

Balotelli karjäär on olnud tegelikult väga edukas. Kogenud ründetuus on esindanud Itaalia tippklubisid Milano Interit ning AC Milani, Inglismaa suurklubisid Manchester Cityt ja Liverpooli ning ka Prantsusmaa võistkondi Nice'i ja Marseille'd. 

Just Interis võitis ta enim tiitleid. Ta on tulnud kolmekordseks Itaalia meistriks, lisaks veel karikavõitjaks ning ka Meistrite liiga võidutrofee omanikuks. Inglismaal saavutas ta Cityga karikavõidu ja liigatiitli. Itaalia rahvuskoondisega võitis Balotelli 2012. aasta EMil hõbemedalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles