Legendaarne Monte Carlo MM-ralli läbis suure uuenduskuuri

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ott Tänak 2020. aasta hooaja avaetapil Monte Carlo rallil.
Ott Tänak 2020. aasta hooaja avaetapil Monte Carlo rallil. Foto: Andre Lavadinho via www.imago-images.de/imago images/PanoramiC

Autoralli MM-kalendri üks legendaarsemaid etappe Monte Carlo ralli avalikustas tuleva hooaja rajaplaani, mis on võrreldes tänavusega 85% uuenenud.

Tuleva aasta 21.-24. jaanuarini toimuv ralli läbis tõelise uuenduskuuri. Muidugi on mitmeid kiiruskatseid, mis sõitjatele juba tuttavad, kuid lisati ka mitmeid täiesti uusi lõike.

Esiteks tehti juba suur muudatus rallinädalavahetuse alguse osas. Kui tavapäraselt sõidetakse sealsed testikatsed juba kolmapäeval, siis nüüd toimuvad need nagu teistelgi MM-rallidel neljapäeval.

Nagu tavaks saanud algab tulevane hooaeg kahe pimedas sõidetava kiiruskatsele. Reedene päev, mis on ka ralli kõige pikem võistluspäev, sõidetakse täiesti uutel teedel. See lisab rohkem põnevust, sest kõigil on midagi õppida ja vahed võivad venida üsna suurteks.

Nii laupäevane kui ka pühapäevane võistluspäev on üsna sarnased eelnevate aastatega. Pühapäeval ei toimu lõunast hoolduspausi ja seetõttu saab rehvivalik määravaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles