Manchester United valmistab ette rekordilist üleminekut

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jadon Sancho paremal koos Inglismaa ründaja Harry Kanega.
Jadon Sancho paremal koos Inglismaa ründaja Harry Kanega. Foto: Mike Egerton/PA Wire/PA Images

Inglismaa jalgpallihiid Manchester United on aktiivselt mängijateturul ringi vaatamas. Pikalt on soovitud enda ridadesse tuua Dortmundi Borussias särama löönud Jadon Sancho, kelle eest ollakse valmis tasuma rekordilist üleminekusummat.

Inglismaa meedia andmetel on Unitedi peatreener Ole Gunnar Solskjaer väga huvitatud 20-aastase ääreründaja kodumaale toomisest. Norralase sooviks olla olnud Inglismaa noormängijatest ründekolmiku loomine. Juba praegu on koha algkoosseisus teeninud Marcus Rashford ja Mason Greenwood. 

Sancho ostmisel tuleb Unitedil Dortmundile tasuda 110 miljoni euro suurune üleminekutasu, mida Inglismaa tippklubi olla valmis ka tasuma. Sellest saaks klubi uus rekordost, sest hetkel kannab seda tiitlit Paul Pogba, kelle eest tuli Juventusele 2016. aastal maksta 105 miljonit eurot.

Unitedist tuleb sellisel juhul lahkuda Jesse Lingardil, kelle vorm hetkel väga kehva paistab. Temast on huvitatud mitmed Itaalia kõrgliiga meeskonnad eesotsas Milano klubidega Inter ja AC Milan.

Sancho on tegelikult Manchester City kasvandik ja tema üleminek Unitedisse tekitaks üsna palju kõneainet. Alates 2017. aastast Dortmundis palliv 20-aastane inglane on Saksamaa klubi eest mänginud 99 kohtumist, milles löönud 34 väravat ja jaganud 43 väravasöötu. Tänavu nomineeriti ta Euroopa parima noorjalgpalluri auhinnale.

Vaatamata oma noorusele on Sancho jõudnud juba 11 mängu kirja saada ka Inglismaa A-koondises. Kõikide mängude peale on ta löönud ka kaks väravat. Läinud aastal võideti Rahvuste liiga tugevaimas divisionis pronksmedalid. Noorte tasemel aitas Sancho Inglismaa 2017. aastal maailmameistriteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles