Iluuisutamise juuniorite maailmameister leiti Venemaal surnuna

Christopher Krutto
Copy
Jekaterina Aleksandrovskaja koos paarilise Harley Windsoriga 2018. aasta Pyeongchangi olümpial.
Jekaterina Aleksandrovskaja koos paarilise Harley Windsoriga 2018. aasta Pyeongchangi olümpial. Foto: ISSEI KATO/REUTERS

2017. aastal iluuisutamise juuniorite maailmameistriks tulnud 20-aastane Jekaterina Aleksandrovskaja leiti Moskvast surnuna.

Venemaa riiklik uudisteagentuur TASS kirjutab, et nende allikatele tuginedes leiti iluuisutaja Moskvas enda kodu lähedalt surnuna. Väidetavalt oli Aleksandrivskaja otsustanud endalt elu võtta ja hüppas aknast alla.

Iluuisutaja oli eelmisel aastal sunnitud vigastuse tõttu karjääri pooleli jätma ja tegu ei olnud esimese korraga, kui ta enesetappu üritas.

Venemaal sündinud Aleksandrovskaja esindas koduriiki 2016. aastani, kuid suundus pärast seda Austraalia lipu all võistlema. 2017. aastal tuli ta koos austraallasest partneri Harley Windsoriga juuniorite maailmameistriks. Lisaks võitsid nad kahel korral (2017 ja 2019) Austraalia meistritiitli.

«Sõnad ei saa minu tundeid praegu kirjeldada. Ma olen laastatud ja murtud Katia (Jekaterina Aleksandrovskaja) äkilisest surmast. Meie saavutused jäävad mulle alatiseks meelde ja ma hoian neid oma südamele lähedal. Selliseks uudiseks ei saa kunagi valmis olla. Puhka rahus Katia,» kirjutas sotsiaalmeedias tema partner Windsor.

Paar on võistlenud ka Tallinnas. 2016. aastal võideti Eesti pealinnas rahvusvaheline juunioride GP, aasta hiljem võidutseti Tallinn Trophyl.

Paar on käinud jääl ka Tallinnas. 2016. hooajal võitsid nad siinse rahvusvahelise juunioride GP ja aasta hiljem Tallinn Trophy. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles