Arteta kavaldas mentori üle ja viis Arsenali karikafinaali

Karl-Joosep Küngas
Copy
Arsenali mängumehed tähistavad Pierre-Emerick Aubameyangi teist väravat, mis kindlustas neile koha Inglismaa karikasarja finaalis.
Arsenali mängumehed tähistavad Pierre-Emerick Aubameyangi teist väravat, mis kindlustas neile koha Inglismaa karikasarja finaalis. Foto: /Richard Burley/phcimages/Cover Images

Londoni Arsenali peatreeneri Mikel Arteta jaoks oli eilne päev väga eriline, sest ta mängis taktikaliselt üle oma suure eeskuju Pep Guardiola ja juhtis pealinna meeskonna Inglismaa karikafinaali.

Arsenali ja Manchester City viimased lahingud on läinud kõik ühes suunas. Enne eilset kohtumist oli Cityl ette näidata koguni seitsmemänguline võiduseeria Arsenali vastu ja viimati suutis Londoni klubi nad alistada 2017. aasta Inglismaa karikasarja poolfinaalis. 

Huvitaval kombel kohtuti just poolfinaalis ka tänavu ja just nüüd pandi City seeriale punkti. Kui kolm aastat tagasi läks finaali jõudmiseks vaja lisaaega, siis eile kavaldas detsembrist Arsenali peatreeneriks saanud Arteta Guardiola lihtsalt üle. 

Ta võttis vastu suhteliselt julge mänguplaani, mis nägi ette palli hoidmist ka väga tugeva surve all. Nõnda ehitatigi võimalused üles enamasti söötudega oma väljakupoolel ja tasapisi ründajateni jõudes. See oli Guardiola jaoks täiesti ootamatu ning valmistas ohtralt peavalu.

Arsenal läks kohtumist 19. minutil juhtima, kui nende tähtründaja Pierre-Emerick Aubameyang oskuslikult palli Edersoni seljataha toimetas. Gaboni jalgpallur suunas otse õhust Pepe tsenderduse värava tahanurka.

Edasi möödus kohtumine sisuliselt City täieliku domineerimise all. Palli suudeti vallata, kuid Arsenali trahvikastis ei suudetud midagi väga ohtliku tekitada. Isegi, kui jõuti löögile, siis viskus sinna enamasti ette kaitsemängija, kes ohu likvideeris. 

Kuigi teisel poolajal muutus City veelgi ohtlikumaks, siis taaskord nõelas hoopis Arsenal, kes eduseisu kasvatas. 71. minutil leidis äärekaitsja Kieran Tierney oma väljakupoolelt oivalise läbisööduga Aubameyangi, kes oma kiirusega City kaitsjatelt eest jooksis ning külmavereliselt Edersoni teist korda üle mängis.

2:0 seisuga kohtumine ka lõppes ja Arteta võis tähitada. Karikavõiduks on vaja Arsenalil veel finaalis Wembley staadionil alistada, kas linnarivaal Chelsea või teine Manchesteri klubi United. Nende vastane selgub täna.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles