16-aastane McRae astus rallikarjääris sammu edasi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Max McRae (keskel) koos isa Alister (vasakul) ja kaardilugeja Bill Hayesiga.
Max McRae (keskel) koos isa Alister (vasakul) ja kaardilugeja Bill Hayesiga. Foto: Facebook rallyWA.com

Kuigi Colin McRae surmast möödub tänavu juba 13 aastat ning Alister McRae'gi ei tee ralliradadel enam tegusi, ei tähenda see, et McRae nimi unustusse oleks vajunud. Vastupidi, kui kõik läheb hästi, võivad šotlased varsti taas oma lemmikule tulihingeliselt kaasa elada.

Nimelt tegi sel nädalavahetusel oma rallidebüüdi Alister McRae 16-aastane poeg Max, kes kihutas isa endise kaardilugeja Bill Hayesi näpunäidete järgi Austraalias WA Bakers Hill sprindirallil. Noor šotlane, kelle istumise all oli Ford Fiesta ST, hoidis enda klassis neljandat kohta, kuniks käigukastiprobleemid ta neljandal katsel rajapervele jätsid. 

McRae oli ka varem erinevatel rallipäevakutelt startinud, kuid siiani ei võinud ta pikematel võidukihutamistel nooruse tõttu rooli istuda. Nüüd, 16-aastaselt, sai ka see linnuke lõpuks ära tehtud. 

«Suurepärane tunne oli sõita,» vahendab DirfFishi ralliportaali Maxi sõnu. «Olen seda hetke juba pikka aega oodanud. Enne esimest katset olin parajalt närvis, kuid kui rajale saime, hakkas kõik sujuma.»

«Esimesed kaks katset õnnestusid hästi ja kõik sujus. Kolmas katse oli samamoodi minemas, kuid siis tundsin esimest korda, et auto esiosa hakkas kergelt vasakule kiskuma. Vahetasime ülesõidul veovõlli ära, kuid viies käik põhjustas meile endiselt probleeme. Seejärel otsustasime seisma jääda, et vältida suuremaid kahjustusi. Sellest oli kahju,» jätkas Alister McRae poeg. 

Katkestamisest hoolimata tundis noor rallisõitja, et ammutas metsikult kogemusi. «Ainuüksi recce (teedega tutvumine - K.J.) ja legendi tegemine, olid juba väga positiivsed,» sõnas ta.

Ka papa McRae tundis poja etteaste üle rõõmu: «Kõik kulges planeeritult kuniks meid tabasid probleemid. Vaatame asjad üle ning loodame testide käigust neist jagu saada. Aga esmalt on vaja masin korralikult puhtaks pesta, see on Maxi järgmine ülesanne.»

49-aastane Alister McRae osales karjääri jooksul 78 MM-etapil ning kuigi ta ei jõudnud kordagi poodiumile, saab ta hoobelda viie kiiruskatse võidu üle. Tema parimaks tulemuseks MM-sarjas jäi 1995. aasta Walesi ralli neljas koht venna Colin McRae, Carlos Sainzi ja Richard Burnsi järel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles